Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Η φυσική και πολιτική οικογένεια του περιφερειάρχη»

Εικόνα του άρθρου «Η φυσική και πολιτική οικογένεια του περιφερειάρχη»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/09/2022, 11:42
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η ΛΑΣΥ Ηπείρου κάνει σφοδρή κριτική στον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη, για το φωτοβολταϊκό πάρκο στο Μαργαρίτι, όπου συμμετέχει επιχειρηματικά και ο γιος του, Γιώργος.

Ο κ. Καχριμάνης προέβη σε ένα ηθικό και πολιτικό ατόπημα, όταν παρενέβη «επί προσωπικού» στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, η οποία συζητούσε ακριβώς το θέμα της αδειοδότησης της επένδυσης που συμπεριλαμβάνει και τον γιο του. Και ο πρόεδρος της επιτροπής, Βασίλης Γοργόλης, δεν απέτρεψε το ατόπημα…

Η ΛΑΣΥ κατηγορεί τον περιφερειάρχη ότι λίγους μήνες πριν τη Επιτροπή Περιβάλλοντος δεν είχε δώσει άδεια σε αντίστοιχης ισχύος επένδυση, με το σκεπτικό, όπως αναφέρει, ότι «θα δεσμευτεί το δίκτυο της ΔΕΗ και θα είναι αδύνατη η τοποθέτηση ΦΠ από ΤΟΕΒ ή κτηνοτρόφους που θα θελήσουν φτηνή ενέργεια».

Επίσης, η ΛΑΣΥ αμφισβητεί τη «συνεργασία αγροτών» που κάνει την επένδυση, λέγοντας ότι «στην πραγματικότητα πρόκειται για φαρμακοποιούς, ιδιοκτήτες φροντιστηρίων, κτηνοτρόφους, ιδιοκτήτες τουριστικών επιχειρήσεων μέχρι και τοπογράφους μηχανικούς» και ότι ο ίδιος ο περιφερειάρχης «συμμετείχε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος για να υπερασπιστεί την επένδυση που συμμετέχει η φυσική και πολιτική του οικογένεια αποδεικνύοντας πόσο θετικός είναι στο ημέτερο ΦΠ».

Όπως σημειώνει η παράταξη, στο έργο έχει προσχωρήσει και ο Δήμος Ηγουμενίτσας, προσθήκη που αλλάζει «τη μετοχική σύνθεση της εταιρίας, το μέγεθος του έργου και προφανώς την επίδραση στο περιβάλλον».

Η ΛΑΣΥ καταλήγει τονίζοντας ότι «αποκαλύφτηκε ότι κανένα περιβαλλοντικό άγχος δεν διέπει την περιφερειακή αρχή που ούτως ή άλλως παραδέχεται ότι συμφωνεί στο σύνολο με τα έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Οι όποιες αρνήσεις σε συγκεκριμένα έργα έχουν τελείως διαφορετικές αφετηρίες από την αγωνία για την κτηνοτροφία ή για το περιβάλλον όπως θέλουν να λένε οι εκπρόσωποι της πλειοψηφίας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back