«Λάντζα»: Μέρες κινητοποιήσεων

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/04/2021, 20:09

Η «Λάντζα», συνδικαλιστική παράταση στον επισιτισμό –τουρισμό, καλεί σε μια σειρά κινητοποιήσεις, με κορύφωση την πρωτομαγιάτικη απεργία στις 6 Μαΐου.

«Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες που συμμετείχαν στην κινητοποίηση του Σωματείου Επισιτισμού Τουρισμού στις 9/04. Παραπάνω από ένας χρόνος έχει περάσει, που η υγειονομική κρίση καλπάζει, η κυβέρνηση και όλο το αστικό μπλοκ εξουσίας συνεχίζουν να τσακίζουν την εργατική τάξη ώστε να διασφαλιστούν τα κέρδη των επιχειρήσεων. Με γνώμονα αυτό διαμορφώνουν μια απάνθρωπη εργατική πραγματικότητα και την πιο σκληρή επίθεση των τελευταίων χρόνων σε εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις» σημειώνει και προσθέτει:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζει την ανεξέλεγκτη πορεία κατάθεσης και ψήφισης νομοσχεδίων εν μέσω πανδημίας. Αυτή τη φορά ετοιμάζεται να παίξει ακόμα ένα δυνατό χαρτί φέρνοντας για ψήφιση το αντεργατικό- αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο, που από το φθινόπωρο προγραμμάτιζε. Ένα νομοσχέδιο που έχει ως στόχο τη τελειοποίηση μιας συνολικής προσπάθειας αναδιοργάνωσης της εργασίας, η οποία εκτοξεύτηκε την περίοδο των μνημονίων, εντάθηκε κατά την περίοδο δια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Μεταξύ άλλων, ζητάει να συγκληθεί άμεσα γενική συνέλευση του σωματείου και να γίνει εξόρμηση σε εργασιακούς χώρους στις 24 Απριλίου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back