Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Λαϊκή Συσπείρωση: Όχι άλλες συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη

Εικόνα του άρθρου Λαϊκή Συσπείρωση: Όχι άλλες συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/06/2020, 20:51
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κανονική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου κι όχι με τηλεδιάσκεψη ζητά η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον Γιώργο Πρέντζα.

Για τον λόγο αυτόν, η παράταξη υπέβαλε αίτημα αναβολής της αυριανής συζήτησης, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή της στη συνέχιση των τηλεδιασκέψεων ως μορφή συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου και καλώντας τις υπόλοιπες παρατάξεις να μη νομιμοποιήσουν τη συνέχιση αυτής της διαδικασίας. Προτείνει δε ότι η συνεδρίαση θα μπορούσε να γίνει σε πιο ευρύ χώρο, όπως είναι η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών.

Το αίτημα της αναβολής της αυριανής συνεδρίασης ενισχύεται και από τη διαφωνία της παράταξης όσον αφορά τα θέματα της δημιουργίας πάρκου υψηλής τεχνολογίας και έρευνας και πάρκου αγροτικής καινοτομίας. Όπως τονίζει, και τα δύο θέματα συνοδεύονται από οικονομοτεχνικές μελέτες «που δεν έχουν καμία σχέση με οικονομικοτεχνικές μελέτες».

Η παράταξη υποστηρίζει ότι πρόκειται επί της ουσίας για κείμενα «ιδεολογικών τοποθετήσεων περί επιχειρηματικότητας και αφηρημένων προσδοκιών περί του γενικού καλού με αύξηση του εισοδήματος και των ευκαιριών για όλους τα οποία αποτελούν το λιγότερο παραπλάνηση του σώματος». Εκτιμά δε ότι τέτοια σημαντικά θέματα δεν μπορούν να συζητιούνται με τηλεδιάσκεψη.

Τέλος, η «Λαϊκή Συσπείρωση» υπενθυμίζει στο προεδρείο του περιφερειακού συμβουλίου ότι δεν έχει επαναφέρει προς συζήτηση το αναβληθέν θέμα για τον «περιβαλλοκτόνο νόμο της κυβέρνησης». «Αυτό το θέμα αφορά και το γενικό πλαίσιο για την τοποθέτηση αιολικών πάρκων στην Ήπειρο και αιτούμαστε να μπει ως θέμα στην αυριανή συνεδρίαση για τον επιπλέον λόγο ότι θα βοηθήσει να συζητηθούν τα ενιαία κριτήρια που οφείλει να έχει κάθε περιφερειακό συμβούλιο στο θέμα των αιολικών πάρκων και όχι να γίνεται μια ειδική συζήτηση για κάθε περιοχή με a la cart κριτήρια ανάλογα με την περιοχή ενδιαφέροντος της περιφερειακής αρχής» καταλήγει η παράταξη στην ανακοίνωσή της.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back