Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Λαϊκή Συσπείρωση: «Ληστρικός μηχανισμός η ελεγχόμενη στάθμευση»

Εικόνα του άρθρου Λαϊκή Συσπείρωση: «Ληστρικός μηχανισμός η ελεγχόμενη στάθμευση»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/07/2022, 14:59
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ιωαννίνων καταγγέλλει τη δημοτική αρχή για τη μελέτη ελεγχόμενης στάθμευσης, ως «άλλον ένα ληστρικό εισπρακτικό μηχανισμό, που θα γίνει καθημερινός εφιάλτης για κατοίκους και εργαζόμενους».

Η μελέτη, η οποία είναι στη φάση της δημόσιας διαβούλευσης, έχει αρκετά ανακριβή σημεία που βασίζονται σε παλιότερα αστικά δεδομένα, τα οποία δεν ισχύουν πλέον. Επίσης, έρχεται σε σύγκρουση με προβλέψεις άλλων κυκλοφοριακών και συναφών μελετών.

«Η δημοτική αρχή Ιωαννίνων με ένα κατάπτυστο κείμενο ενημερώνει τους Γιαννιώτες ότι πλέον μπορούν είτε να πληρώσουν για να παρκάρουν στο δρόμο μέχρι 3 ώρες είτε να πληρώνουν για να παρκάρουν σε ιδιωτικά παρκινγκ  όσες ώρες επιθυμούν» αναφέρει η παράταξη και καταγγέλλει τη μελέτη ως «άρπα-κόλλα».

Τονίζει ότι η μελέτη δεν προβλέπει ότι στο κέντρο βρίσκονται όλες σχεδόν οι υπηρεσίες Δήμου και Περιφέρειας και ότι «στο κέντρο της πόλης εργάζονται περισσότεροι από 5000 άνθρωποι», αλλά και ότι «η υποτιθέμενη πρόβλεψη για δωρεάν θέσεις μονίμων κατοίκων  δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της περιοχής».

Ζητάει μεταξύ άλλων άμεση επισκευή και συντήρηση όλων των πεζοδρομίων και των διαβάσεων ώστε να είναι ασφαλή και προσβάσιμα σε όλους τους δημότες, δημιουργία δημοτικών χώρων στάθμευσης, με σεβασμό στο περιβάλλον και την πολιτιστική μας κληρονομιά, που θα λειτουργούν δωρεάν για τους κατοίκους και τους εργαζομένους της περιοχής, ανάπτυξη μέσων μαζικής μεταφοράς με πύκνωση γραμμών και δρομολογίων κ.α.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back