ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Λαϊκή Συσπείρωση κατά περιφερειάρχη και δημάρχου

Εικόνα του άρθρου Λαϊκή Συσπείρωση κατά περιφερειάρχη και δημάρχου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/11/2020, 17:44
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Για «πλήρη κάλυψη των εργοδοτών, του κρατικού μηχανισμού, της κυβέρνησης και της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας» κατηγορεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη και τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ, με αφορμή τις πρόσφατες κοινές δηλώσεις των τελευταίων.

Στο στόχαστρο της παράταξης στην Περιφέρεια Ηπείρου και στον Δήμο Ιωαννιτών τίθεται αρχικά η δήλωση του κ. Καχριμάνη περί ελέγχου του ιδιωτικού οίκου ευγηρίας για την τήρηση των πρωτοκόλλων από το υπουργείο Ανάπτυξης τον Σεπτέμβριο. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» αναφέρει ότι προκαλούνται πολλά ερωτηματικά για την ουσία του ελέγχου, «καθώς με 16 εργαζόμενους για την φροντίδα 56 υπερηλίκων με πολλαπλά προβλήματα υγείας και αδυναμία αυτοεξυπηρέτησης, δηλ. με 4-5 εργαζόμενους ανά βάρδια, κανένα μέτρο δεν μπορεί να εφαρμοστεί». «Με τη δήλωσή του, αθώωσης των εργοδοτικών ευθυνών, δημιουργούνται και ερωτήματα για την παρέμβασή του στην εν εξελίξει εισαγγελική διερεύνηση που ζήτησε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ» επισημαίνεται.

Παράλληλα, η παράταξη εκτιμά ότι οι αναφορές του κ. Καχριμάνη σε περιοδικούς ελέγχους στο προσωπικό «αποκρύπτουν την ολιγωρία για μαζικούς διαγνωστικούς ελέγχους στο γηροκομείο», προσθέτοντας ότι χρειάστηκαν έξι μέρες για τα διαγνωστικά τεστ από την ημέρα γνωστοποίησης κρούσματος στον ΕΟΔΥ και στην Περιφέρεια.

Κάθε άλλο παρά συμφωνεί επιπλέον με τον κ. Καχριμάνη ο οποίος έβαλε σε πρώτο πλάνο τους γιατρούς εργασίας. Η Λαϊκή Συσπείρωση, αφού κατηγορεί τον περιφερειάρχη για «παραπλανητική δήλωση», υπενθυμίζει ότι γιατροί εργασίας προβλέπονται για επιχειρήσεις άνω των 50 εργαζόμενων όπως και ότι ο ρόλος τους είναι συμβουλευτικός-γνωμοδοτικός. «Δεν μπορούν να υποχρεώσουν τον εργοδότη στην εφαρμογή τους και λόγω της μισθωτής εξάρτησής τους. Αποτελεί αποκλειστική και αυτοτελή ευθύνη (σύμφωνα και με τον νόμο) του εργοδότη η εφαρμογή των μέτρων και ανάληψη του κόστους για να μπορούν αυτά να εφαρμοστούν» τονίζει.

Όσον αφορά τον κ. Ελισάφ, η παράταξη τον κατηγορεί ότι με τις δηλώσεις του «επικυρώνει τις απαράδεκτες απόψεις του περιφερειάρχη» και ότι «καλύπτει την 6η ΥΠΕ και τις διοικήσεις των νοσοκομείων για την παντελή έλλειψη προετοιμασίας των δομών υγείας». «Η επίκληση του δημάρχου-ιατρού του ΠΓΝΙ, να βοηθήσουν και τα νοσοκομεία της Ηπείρου στη νοσηλεία ασθενών με covid,τη στιγμή που γνωρίζει ότι καμία προετοιμασία με υποδομές και προσωπικό δεν έχει υπάρξει σε αυτά, θρέφει το σενάριο της απροθυμίας των νοσοκομείων λες και μπορούν αλλά απλά δεν θέλουν» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Λαϊκή Συσπείρωση εκτιμά ότι «η στάση περιφερειάρχη και δημάρχου δεν είναι τυχαία. Είναι η προσπάθεια απόκρυψης των πολιτικών και οικονόμων αιτίων αυτής της κατάστασης, που δεν είναι άλλη από την πολιτική που ακολουθείται στην υγεία, αυτής του κόστους-οφέλους».

Τέλος, η παράταξη επιρρίπτει ευθύνες στην Περιφέρεια Ηπείρου και για έναν άλλον λόγο: «Ενώ κάνει τις ιχνηλατήσεις στην Ήπειρο και συχνά ο περιφερειάρχης δηλώνει ότι έχουμε ‘ακριβή ακτινογραφία της πανδημίας’, στηρίζει την προκλητική και επικίνδυνη επιλογή της κυβέρνησης, να κρατά κρυφά τα όποια δεδομένα επιδημιολογικής επαγρύπνησης και καταγραφής της πανδημίας που έχει στην διάθεσή της, παρουσιάζοντας με παραπλανητικό και αποπροσανατολιστικό τρόπο μόνο την ημερήσια διακύμανση των κρουσμάτων, που προφανώς δεν επαρκεί για την απεικόνιση της πορείας της πανδημίας».


* Φωτογραφία αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back