Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Λαϊκή Συσπείρωση κατά Καχριμάνη: «Επιχειρηματικά παζάρια»

Εικόνα του άρθρου Λαϊκή Συσπείρωση κατά Καχριμάνη: «Επιχειρηματικά παζάρια»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/09/2021, 20:07
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ιδιαίτερα αιχμηρό είναι το σχόλιο της περιφερειακής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον Γιώργο Πρέντζα για την παρέμβαση την οποία έκανε την περασμένη Παρασκευή ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης για τον διαγωνισμό του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων που αφορά τη λειτουργία των Σταθμών Μεταφόρτωσης.

Ο κ. Καχριμάνης βρήκε… τουλάχιστον τρία λαθεμένα σημεία στη διακήρυξη και επικαλέστηκε το δημόσιο συμφέρον.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» κατηγορεί καταρχάς τον κ. Καχριμάνη ότι προκαλεί τον ηπειρώτικο λαό όταν επικαλείται το δημόσιο συμφέρον στο συγκεκριμένο θέμα. Υπενθυμίζει ότι το έργο της κατασκευής των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων από την Περιφέρεια Ηπείρου κρατάει έξι χρόνια: «Σε αυτά τα 6 χρόνια καθυστερήσεων, ο λαός πληρώνει μέσω των ανταποδοτικών τελών στους Δήμους για να πηγαινοέρχονται απορριμματοφόρα με σκουπίδια εκατοντάδες χιλιόμετρα καθημερινά, οι εξοπλισμοί των Δήμων να καταπονούνται και  το προσωπικό να χάνει χρόνο στα δρομολόγια αντί να ασχολείται με την αποκομιδή απορριμμάτων».

Τον κατηγορεί επίσης ότι ανακατεύεται ξανά στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, το οποίο δεν είναι καν στις αρμοδιότητες της Περιφέρειες, και καταγράφει μια συγκυρία: ότι η παρέμβαση του κ. Καχριμάνη έγινε την ίδια εβδομάδα που ένας υποψήφιος ανάδοχος έκανε δημόσια παρέμβαση για τον διαγωνισμό των Σ.Μ.Α.

«Καταλήγουμε για ακόμα μια φορά στο ασφαλές συμπέρασμα ότι η Περιφέρεια δεν παρακολουθεί απλώς τα επιχειρηματικά παζάρια για τα έργα της Ηπείρου αλλά παίρνει κανονικά μέρος» τονίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση». Σε αυτό το σημείο η «Λαϊκή Συσπείρωση» αναφέρει ότι «αυτό που εννοούν και προσπαθούν να διασφαλίσουν οι πολιτικοί εκπρόσωποι των επιχειρηματικών συμφερόντων στην Περιφέρεια και τους Δήμους είναι το επιχειρηματικό συμφέρον πίσω από το οποίο στοιχίζεται ο καθένας κάθε φορά».

Προσκαλεί δε την περιφερειακή αρχή να είναι «προσεκτική στις παρεμβάσεις και φειδωλή στα σχόλιά της» θυμίζοντας της ότι ο διαγωνισμός για τα led ακυρώθηκε από την Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών ως «φωτογραφικός».

Τέλος επαναλαμβάνει την πάγια θέση της ότι το κυριότερο πρόβλημα του διαγωνισμού για τους ΣΜΑ του ΦοΔΣΑ είναι ότι υπάρχει διαγωνισμός αντί να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τη λειτουργία των ΣΜΑ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back