ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Λαϊκή Συσπείρωση: «Θα καταστρέψουν ό,τι έχει απομείνει»

Εικόνα του άρθρου Λαϊκή Συσπείρωση: «Θα καταστρέψουν ό,τι έχει απομείνει»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/02/2021, 15:53
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

H Λαϊκή Συσπείρωση στην Περιφέρεια Ηπείρου, με ανακοίνωσή της, θεωρεί ότι η θετική γνωμοδότηση για τη μονάδα βιοαερίου στα Άνω Ραβένια δίνει το μήνυμα ότι «θα καταστρέψουμε ό,τι έχει απομείνει από το περιβάλλον της Ηπείρου για να επιβάλλουμε τις πράσινες business των ΑΠΕ, με πρόσχημα την προστασία του περιβάλλοντος».

Η παράταξη σχολιάζει τη συζήτηση και την απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος για τη μονάδα, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι οι κάτοικοι δικαίως αντιδρούν και πως η μονάδα με την οριακή αίτηση για παραγωγής ενέργειας 0,498KW (όταν η νομοθεσία αλλάζει στις 0,500KW) θα δέχεται και θα επεξεργάζεται ζωικά απόβλητα από κτηνοτροφικές και πτηνοτροφικές μονάδες. «Δεν πρόκειται για την επεξεργασία των αποβλήτων που δημιουργούνται αποκλειστικά από τις εγκαταστάσεις που διατηρεί σε άλλη περιοχή ο ίδιος επιχειρηματίας».

Σημειώνει επίσης ότι ο Δήμος Πωγωνίου δεν συμφωνεί με την αδειοδότηση, ωστόσο η διαφωνία και «οι  αντικειμενικές δυσκολίες και καθυστερήσεις του Δήμου, (όπως και όλων των Δήμων) για την ολοκλήρωση του χωροταξικού σχεδίου, στο οποίο προβλέπονται άλλες χρήσεις γης  για την περιοχή αυτή» όπως αναφέρει, απέτρεψαν την έγκριση από την περιφερειακή αρχή «που συνεπικουρούμενη από τον επικεφαλής της παράταξης Ήπειρος Όλον  του κ. Δημήτριου, υπερψήφισαν την θετική γνωμοδότηση για το έργο».

Η Λαϊκή Συσπείρωση υπογραμμίζει «τις αντιφάσεις της Περιφέρειας Ηπείρου οι οποίες αποδεικνύουν και πόσα στενά δεμένη είναι με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα έναντι άλλων, καθώς δεν έχει περάσει ούτε μήνας από την αρνητική γνωμοδότηση του φωτοβολταϊκού πάρκου στους Σπαθαραίους, την παλιότερη απόφαση περιφερειακού συμβουλίου ενάντια στην κατασκευή αιολικού πάρκου στο Περιστέρι κ.α.».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back