ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό με τουλάχιστον 20 νεκρούς στο Λας Βέγκας (upd)

Εικόνα του άρθρου Μακελειό με τουλάχιστον 20 νεκρούς στο Λας Βέγκας (upd)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/10/2017, 15:09
ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότεροι από 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 200 άλλοι τραυματίστηκαν μετά από επίθεση με πυροβολισμούς σε μια συναυλία κάντρι στο Λας Βέγκας.

Ενώ οι αρχικές αναφορές έκαναν λόγο για 20 νεκρούς, η μητροπολιτική αστυνομία του Λας Βέγκας με ανακοίνωσή της αργότερα στο Twitter ανέβασε σε 50 τον αριθμό των νεκρών.

Ένας άνδρας άνοιξε πυρ από τον 32ο όροφο του ξενοδοχείου Mandalay Bay. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένας ύποπτος ως δράστης σκοτώθηκε και ότι πιστεύεται ότι δεν υπάρχουν «άλλοι ένοπλοι ύποπτοι στην περιοχή της συναυλίας».

Η αστυνομία ανακοίνωσε στο Twitter: «επιβεβαιώνουμε ότι ένας ύποπτος εξουδετερώθηκε. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Επαναλαμβάνουμε, μην κυκλοφορείτε στην περιοχή της κεντρικής λεωφόρου (the Strip) αυτήν την ώρα».

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν εκατοντάδες ανθρώπους να απομακρύνονται από το σημείο της επίθεσης τρέχοντας, ενώ σε κάποια από αυτά ακούγεται ήχος αυτόματου όπλου.

Υπήρχαν αναφορές και για άλλα περιστατικά σε διαφορετικές τοποθεσίες κατά μήκος της κεντρικής λεωφόρου του Λας Βέγκας.

Η αστυνομία του Λας Βέγκας αναζητά δύο οχήματα που υποστηρίζει ότι συνδέονται με τον δράστη. Και τα δύο οχήματα έχουν τις πινακίδες κυκλοφορίας της πολιτείας της Νεβάδα. Νωρίτερα, η αστυνομία δήλωσε ότι ο δράστης ήταν κάτοικος του Λας Βέγκας. Παράλληλα  η αστυνομία αναζητά και μία γυναίκα που ταξίδευε με τον ύποπτο πριν από την επίθεση.

Βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης

Το αποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος διεκδικεί την ευθύνη για την επίθεση, όπως μετέδωσε το πρακτορείο προπαγάνδας των τζιχαντιστών Amaq.  Σύμφωνα με τους τζιχαντιστές ο δράστης, ο 64χρονος Αμερικανός Στέφεν Πάντλοκ, ασπάστηκε το ισλάμ πριν μήνες. Αντίθετα το FBI πιστεύει ότι ο δράστης δεν είχε καμία γνωστή σχέση γενικότερα με διεθνή τρομοκρατία. «Έως αυτό το σημείο έχουμε δεν έχουμε διαπιστώσει οιαδήποτε σύνδεση με διεθνή τρομοκρατική οργάνωση», δήλωσε πράκτορας της υπηρεσίας κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στο Λας Βέγκας.

Ο σερίφης Τζο Λομπάρντο τόνισε σε δηλώσεις του ότι ο βασικός ύποπτος, Στέφεν Πάντλοκ, αυτοκτόνησε πριν οι αστυνομικοί εισέλθουν στο δωμάτιο απ' όπου πυροβολούσε, στον 32ο όροφο του ξενοδοχείου καζίνο Mandala Bay που βρίσκεται απέναντι από τον χώρο της συναυλίας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back