Λυκ πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

«Κυρία πρόεδρε, πάρτε θέση»

Εικόνα του άρθρου «Κυρία πρόεδρε, πάρτε θέση»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/02/2021, 00:04
ΕΛΛΑΔΑ

Μια από τις μεγαλύτερες «εκστρατείες» στο ελληνικό facebook λαμβάνει χώρα από το απόγευμα της Τεταρτης.

Πάνω από 8.000 σχόλια έχουν γραφτεί κάτω από την ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τα Ελευθέρια των Ιωαννίνων, όπου παραθέτει στίχους του Μιχάλη Γκανά και την ιστορία των γυναικών που πήραν μέρος, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην απελευθέρωση της πόλης.

Οι πολίτες με τα σχόλιά τους ζητούν να ικανοποιηθεί το αίτημα του απεργού πείνας και δίψας, καταδικασμένου πολλάκις σε ισόβια, Δημήτρη Κουφοντίνα, να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού. Μάλιστα, οι χρήστες ζητούν την παρέμβαση της ΠτΔ για να εφαρμοστεί ο νόμος που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση και προβλέπει την απόσυρση ευνοϊκών συνθηκών φύλαξης για καταδικασμένους για τρομοκρατία. Η κυβέρνηση, κρατάει σκληρή στάση απέναντι στον απεργό, ο οποίος βρίσκεται στην εντατική και έχει διαταχθεί αναγκαστική σίτισή του.

Οι χρήστες σχολιάζουν κατά συντριπτικό ποσοστό χωρίς επιθετικότητα, υπογραμμίζοντας ότι ο Κουφοντίνας, ανεξαρτήτως των πράξεων για τις οποίες έχει καταδικαστεί και εκτίει ποινή, δεν πρέπει να γίνει ο πρώτος νεκρός απεργός πείνας στην Ελλάδα, με επίκληση στο κράτος δικαίου.

Αντίστοιχη κίνηση σε εξέλιξη, είναι στο προφίλ του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το ποστ είναι το εξής:



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back