ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Κυρά της Ρω» από το Πνευματικό Κέντρο

Εικόνα του άρθρου «Κυρά της Ρω» από το Πνευματικό Κέντρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/11/2017, 23:34
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, στον ρόλο και του συμπαραγωγού αυτή τη φορά, συμπράττει με την εταιρία «Λυκόφως» του θεατρικού παραγωγού Γιώργου Λυκιαρδόπουλου, παλιού συνεργάτη του Δημήτρη Τουλιάτου, ο οποίος έχει αναλάβει την οργάνωση του καλλιτεχνικού προγράμματος του Πνευματικού Κέντρου.

Η σύμπραξη αυτή φέρνει στα Γιάννενα τη θεατρική παράσταση «Η Κυρά της Ρω» με τη Φωτεινή Μπαξεβάνη, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Μπερδέκα. Ο θεατρικός μονόλογος, τον οποίο έχει γράψει ο Γιάννης Σκαραγκάς, θα ανέβει στις 22 και 23 Νοεμβρίου, στις 21:00, στο Πνευματικό Κέντρο.

Ο μονόλογος εμπνέεται από τη ζωή της Δέσποινας Αχλαδιώτη, της επονομαζόμενης «Κυρά της Ρω». Γεννημένη στο Καστελλόριζο, η Δέσποινα τόλμησε να παντρευτεί τον άντρα που έβοσκε τα ζωντανά του πατέρα της κόντρα στη θέληση της οικογένειά της, δεν δίστασε να μετακομίσει μαζί του στο ακατοίκητο νησί της Ρω μένοντας μόνη της για πολλά χρόνια μετά το θάνατό του αλλά και να εναντιωθεί στους εχθρούς, υψώνοντας καθημερινά την ελληνική σημαία απέναντι από τα τουρκικά παράλια…

Η παράσταση έχει ανέβει ήδη από τα μέσα Οκτωβρίου στο θέατρο «Σφενδόνη», στην Αθήνα, ενώ αυτές τις ημέρες βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Το εισιτήριο κοστίζει 12 ευρώ στην προπώληση, 15 ευρώ στο ταμείο και 12 ευρώ το μειωμένο. Οι συμπαραγωγοί έχουν… μεριμνήσει και για «διακεκριμένες θέσεις», όπου το εισιτήριο κοστίζει 17 ευρώ.

Προπώληση εισιτηρίων γίνεται στα βιβλιοπωλεία «Χαρτέξ», «Αναγνώστης», «Κουμπλομάτης» και «Δωδώνη», στο Public και στο ticketservices.gr.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back