Λυκ πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Κυρ. Μητσοτάκης: Νέο πρόγραμμα στήριξης εντός δεκαημέρου

Εικόνα του άρθρου Κυρ. Μητσοτάκης: Νέο πρόγραμμα στήριξης εντός δεκαημέρου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/03/2022, 15:05
ΕΛΛΑΔΑ

Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο αναμένεται η κυβέρνηση να ανακοινώσει νέο πακέτο παρεμβάσεων για τη στήριξη επιχειρήσεων και νοικοκυριών έναντι των ενεργειακών ανατιμήσεων προανήγγειλε ο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο

«Το επόμενο δεκαήμερο πιστεύω ότι θα είμαστε σε θέση, με τους συναρμόδιους υπουργούς, να ανακοινώσουμε και να δρομολογήσουμε ένα πλήρες πρόσθετο πρόγραμμα στήριξης, αξιοποιώντας τόσο εθνικούς όσο και ευρωπαϊκούς πόρους» ανέφερε συγκεκριμένα κατά την εισήγησή του. 

Πέραν των κινήσεων της κυβέρνησης στο εσωτερικό, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στην πολιτική παρέμβαση έξι σημείων την οποία διατύπωσε με επιστολή του στην Κομισιόν για «τη διαμόρφωση της εμπορικής αξίας του φυσικού αερίου στη χονδρεμπορική αγορά. Κι αυτό γιατί, χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει αληθινό πρόβλημα παραγωγής, ποσότητας και τροφοδοσίας του καυσίμου, οι τιμές έχουν εκτοξευτεί κερδοσκοπικά, με πρόσχημα την κρίση στην Ουκρανία», τόνισε.


Συνάντηση με Ερντογάν

Αναφορικά με την επικείμενη συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ταξιδεύει στην Τουρκία «την Κυριακή με διάθεση παραγωγική, πολύ περισσότερο όταν τις δυο χώρες μας απασχολούν ήδη ευρύτερα περιφερειακά θέματα». 

«Όπως έχω πει, το γεγονός ότι διαφωνούμε δεν σημαίνει ότι, ειδικά σε αυτή τη συγκυρία, δεν πρέπει να συζητούμε. Η Ελλάδα μάλιστα έχει κάθε λόγο να επιδιώκει τη συζήτηση, καθώς οι θέσεις μας εδράζονται στη διεθνή νομιμότητα. Οι προσδοκίες μου, συνεπώς, είναι μετρημένες και ρεαλιστικές. Γι' αυτό και προσέρχομαι σε αυτήν τη συνάντηση με την αυτοπεποίθηση την οποία μας προσφέρουν οι τεκμηριωμένες εθνικές μας απόψεις», τόνισε χαρακτηριστικά.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3