Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Κυρ. Μητσοτάκης: «Επιστημονική φαντασία» το τρένο στην Ήπειρο…

Εικόνα του άρθρου Κυρ. Μητσοτάκης: «Επιστημονική φαντασία» το τρένο στην Ήπειρο…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/03/2023, 11:03
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί τη σιδηροδρομική σύνδεση της Ηγουμενίτσας, «επιστημονική φαντασία».

Αυτό δήλωσε στην εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη, πρώην βουλευτή και αρχηγού κόμματος, στον Alpha, λέγοντας σε μια αποστροφή του λόγου του, σχετικά με τη σιδηροδρομική σύνδεση των λιμανιών:

«Είτε μιλάμε για την Αλεξανδρούπολη, είτε μιλάμε για την Καβάλα, είτε μιλάμε για το Βόλο, είτε μιλάμε για τη Θεσσαλονίκη. Αν μιλάμε ας πούμε για την Ηγουμενίτσα δε θα γίνει αυτό, διότι δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να πάμε να φτιάξουμε μία σιδηροδρομική Εγνατία προς τα δυτικά παράλληλα με την οδική Εγνατία. Είναι ένα έργο, το οποίο το οποίο ακούω συχνά διάφορους να μιλούν. Είναι, όμως, σήμερα,  στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας».

Αυτά στο μεταξύ συμβαίνουν ενώ μόλις πριν από λίγο καιρό βουλευτές της ΝΔ στην Ήπειρο (όπως ο κ. Γιόγιακας) μετέφεραν «δεσμεύσεις» του υφυπουργού Γ. Καραγιάννη για «μελέτες εντός του 2022» και ο περιφερειάρχης Ηπείρου, προ τριετίας, έστελνε επιστολές διεκδίκησης.

Το περασμένο δε καλοκαίρι, ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ενημέρωνε πως «το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αντιμετωπίζει θετικά το έργο και  ήδη εξετάζει τις προσφερόμενες δυνατότητες χρηματοδότησης των  απαιτούμενων μελετών του».

Μάλλον, δεν το αντιμετώπιζε...

ΣΧΟΛΙΑ
Ioannis Rentzos
Ας πάει κάθετα με την Εγνατία, αν δεν μπορεί να πάει παράλληλα. Να μην ξεπουλιόμαστε το αυτοκινητοπετρελαϊκό κεφάλαιο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back