Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Κυρ. Μητσοτάκης: Διάλογος και συμφωνία ή Χάγη

Εικόνα του άρθρου Κυρ. Μητσοτάκης: Διάλογος και συμφωνία ή Χάγη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/08/2020, 16:23
ΕΛΛΑΔΑ

Αναφορά στον covid-19, το Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και τα ελληνοτουρκικά έκανε χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συμμετείχε σε συζήτηση με τον πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Νίκολας Μπερνς στο πλαίσιο του «2020 Aspen Security Forum».

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις επεσήμανε πως η στάση της Τουρκίας δεν αποτελεί μόνο ελληνικό πρόβλημα αλλά και ευρωπαϊκό και τόνισε πως εφόσον η κατάσταση οδηγεί σε αδιέξοδο οι  δύο χώρες μπορούν να απευθυνθούν στο Δικαστήριο της Χάγης. 

«Υπήρξα πολύ ειλικρινής απέναντι στην Τουρκία και την παγκόσμια κοινότητα, λέγοντας ότι εάν δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία, ας πάμε στο Δικαστήριο της Χάγης. Να συμφωνήσουμε ότι αυτή είναι η μόνη διαφορά μας, να θέσουμε τις παραμέτρους, να συμφωνήσουμε σε όσα συμφωνούμε και σε όσα διαφωνούμε και να σεβαστούμε την απόφαση του δικαστηρίου. Να σεβαστούμε το διεθνές δίκαιο. Πιστεύω ότι αυτή είναι μία δίκαιη προσέγγιση στον βαθμό που δεν μπορούμε -εάν δεν μπορούμε- να λύσουμε τη διαφορά μας απευθείας μεταξύ μας» επεσήμανε ο πρωθυπουργός θίγοντας στη συνέχεια την προκλητική στάση της Τουρκίας με τημετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back