Λυκ πίσω

Κύπρος με τουριστικά σχέδια

Εικόνα του άρθρου Κύπρος με τουριστικά σχέδια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/05/2022, 12:20

Ικανοποιημένη είναι η Περιφέρεια Ηπείρου από τη συμμετοχή της στην διεθνή έκθεση τουρισμού «Ταξίδι» στην Λευκωσία, όπου πήρε μέρος σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και τον Δήμο Ιωαννιτών «που ήταν και ο μόνος που ανταποκρίθηκε στη σχετική πρόσκληση», όπως επισημαίνει η Περιφέρεια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου, το οικείο περίπτερο είχε πολλούς επισκέπτες και επισκέπτριες με βασικό χαρακτηριστικό την «έντονη διάθεση πολλών εξ αυτών –μετά από δύο χρόνια αναστολών λόγω της πανδημίας-να προγραμματίσουν επισκέψεις» στην Ήπειρο.

Η Περιφέρεια σημειώνει ακόμα ότι η συγκεκριμένη έκθεση συγκεντρώνει επισκέπτες που «ενδιαφέρονταν κυρίως για τις άμεσες και επόμενες διακοπές τους αναζητώντας καλές προτάσεις και προσφορές».

Στο περιθώριο της έκθεσης έγιναν συναντήσεις με τον executive chairman του οργανισμού Top Kinisis κ. Άκη Κελεπέση και την αντιπρόεδρο  Έλενα Τάνου που ήδη έχουν προγραμματίσει τουριστικά πακέτα για την παραθαλάσσια Ήπειρο, αρχικά με την TUS και τη CYPRUS. Σε λίγο καιρό θα αρχίσει η προώθηση επισκεπτών και στην ορεινή Ήπειρο, στις οποίες θα αρχίσουν να περιλαμβάνονται και τα Τζουμέρκα» αναφέρει η Περιφέρεια Ηπείρου.

Έγιναν επίσης επαφές με το διευθυντή του ΕΟΤ Κύπρου Πέτρο Σαγάνα και με την chief commercial officer τής Cyprus Airways Μαντόνα Χόγιεκ, η οποία «μετέφερε το ενδιαφέρον της αεροπορικής εταιρείας για να εντάξει την Ήπειρο- με προϋποθέσεις φυσικά-  στα δρομολόγιά της». Η ανακοίνωση δεν αναφέρει ποιες είναι αυτές οι προϋποθέσεις, ακριβώς.

Το ηπειρώτικο περίπτερο επισκέφθηκαν διάφοροι επίσημοι. Υπεύθυνοι οργάνωσης και λειτουργίας του περιπτέρου ήταν ο Ηλίας Γκαρτζονίκας (τμήμα Τουρισμού και περιφερειακός σύμβουλος) και Κώστας Χριστοδούλου ( Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού). Εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη ήταν ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Aθλητισμού και Απασχόλησης Χάρης Λαζάνης.

Την αποστολή του Δήμου Ιωαννιτών  αποτελούσαν ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Γιώργος Λώλης, η προϊσταμένη Τουρισμού Ελένη Μπασογιάννη και ο αναπληρωτής προϊστάμενος  Αιμίλιος Νέος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back