Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Κυνική παραδοχή της κυβέρνησης και διαψεύσεις

Εικόνα του άρθρου Κυνική παραδοχή της κυβέρνησης και διαψεύσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/11/2019, 10:38
ΕΛΛΑΔΑ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ… Πέτσας, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, παραδέχθηκε κυνικά ότι τα θαλάσσια δυστυχήματα με πρόσφυγες, αυξάνονται όσο αυξάνονται και οι περιπολίες. Η επιεικώς άστοχη δήλωσή του, ότι «όσο αυξάνουμε τις περιπολίες αυξάνει και η στατιστική πιθανότητα να έχουμε, δυστυχώς, θέματα, όπως αυτό που είχαμε, το τραγικό περιστατικό τις προηγούμενες ημέρες. Αλλά εμείς θα συνεχίσουμε να φυλάσσουμε τα σύνορά μας».

Η δήλωση, άκομψη, τόσο ανθρωπιστικά, όσο και διπλωματικά, έδωσε την ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να επιτεθεί στην κυβέρνηση. Ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον πρωθυπουργό  «ή να ζητήσει δημόσια συγγνώμη ή να λάβει την παραίτηση του κ. Πέτσα», ο κ. Μητσοτάκης του απάντησε, από το βήμα της Βουλής, ότι «πάλι ψέματα λέτε». Στο ίδιο κλίμα, ο κ. Πέτσας αργότερα έκανε μια τυπική δήλωση, σε αυτές τις περιπτώσεις, λέγοντας: «Η συνειδητή διαστρέβλωση είναι χειρότερη από ένα αφελές ψέμα».

Ωστόσο,  αμφότεροι, πρωθυπουργός και κυβερνητικός εκπρόσωπος πρακτικά απέφυγαν να απαντήσουν και να σχολιάσουν τη δήλωση, η οποία έγινε δημόσια.  

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΣΠΥΡΟΣ ΝΙΚΑΣ
Σιγά τη δήλωση ρε παιδιά, δεν είπε και κάτι φοβερό ο άνθρωπος. Περιέγραψε απλώς την κατάσταση με ρεαλισμό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back