Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

«Κύμα» αλληλεγγύης στην Αλβανία

Εικόνα του άρθρου «Κύμα» αλληλεγγύης στην Αλβανία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/11/2019, 12:10
ΕΛΛΑΔΑ

Όλο και περισσότεροι φορείς και στα Γιάννενα, ανακοινώνουν πρωτοβουλίες συμπαράστασης, με συγκέντρωση απαραίτητων ειδών, για τη στήριξη των πληγέντων από το σεισμό στην Αλβανία.

Μετά το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας και τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, προστέθηκε και η ΕΠΣΗΠ, που από σήμερα από τις 11 το πρωί,  μέχρι και την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου κάθε απόγευμα, θα συγκεντρώσει είδη ρουχισμού και πρώτης ανάγκης στο γήπεδό της, στα Σεισμόπληκτα.

Αφίχθηκε χτες το απόγευμα στο αεροδρόμιο των Τιράνων με S 300 της ελληνικής αεροπορίας, η 16μελής ομάδα μηχανικών της Υπηρεσίας Αντισεισμικής Προστασίας και της Γενικής Γραμματείας Προστασίας του Πολίτη της Ελλάδας, που θα λάβει μέρος στην επιχείρηση αξιολόγησης της κατάστασης των κτιρίων στις περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό. Την ελληνική ομάδα υποδέχτηκε η υπουργός Υποδομών της Αλβανίας, Μπελίντα Μπαλούκου, η οποία ξεπροβόδισε ταυτόχρονα τις δύο ομάδες της ελληνικής ΕΜΑΚ που μετείχαν στις διασωστικές επιχειρήσεις στην Αλβανία. Η μια από τις δύο, η 5η ΕΜΑΚ, επέστρεψε στα Γιάννενα.

Η κ. Μπαλούκου συνεχάρη τους Έλληνες διασώστες για την αφοσίωση που έδειξαν στο διασωστικό τους έργο.

Από την περιφέρεια Αττικής αναχώρησε κλιμάκιο ιατρών του ΙΣΑ με υγειονομικό υλικό και φάρμακα για την παροχή βοήθειας στους πληγέντες από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στην Αλβανία.

Το κλιμάκιο, από τέσσερις ιατρούς- τρείς εκ των οποίων είναι χειρουργικών ειδικοτήτων - μετέβη, στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο στα Τίρανα, για να συνδράμει στην αποκατάσταση των τραυματιών.

Το υγειονομικό υλικό και τα φάρμακα συγκεντρώθηκαν από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του ΙΣΑ και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο πλαίσιο της δράσης «Όλοι Μαζί Μπορούμε» του ΣΚΑΪ .

Με αφορμή την αποστολή ο περιφερειάρχης και πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, ανέφερε ότι η Περιφέρεια εξετάζει και άλλους τρόπους να συνδράμει στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται για την ανακούφιση των πληγέντων στη γειτονική Αλβανία. Αυτοδιοίκηση και επιστημονικός κόσμος θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη, πέρα από σύνορα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, συνεχίζονται στο Δυρράχιο οι έρευνες των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό αγνοουμένων στα ερείπια, από τον φονικό σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Οι προσπάθειες έχουν επικεντρωθεί σε ένα ξενοδοχείο που έχουν εντοπίσει έναν άτομο κατά πάσα πιθανότητα είναι νεκρό. Ο επίσημος αριθμός των νεκρών παραμένει στους 49. Πρόσθετη στήριξη έκτακτης ανάγκης από την Ε.Ε. στην Αλβανία

Την ίδια ώρα, σε νοσοκομεία του Δυρραχίου και των Τιράνων έφτασαν 50 νέοι τραυματίες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ατόμων που είχαν ανάγκη ιατρικής περίθαλψης σε 1050. Από αυτούς οι 65 παραμένουν στο νοσοκομείο με σοβαρότερα τραύματα, ενώ ένα νεαρό κορίτσι βρίσκεται σε κώμα.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back