ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κύκλος κινητοποιήσεων από τους εργαζόμενους στον Δήμο

Εικόνα του άρθρου Κύκλος κινητοποιήσεων από τους εργαζόμενους στον Δήμο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/10/2019, 17:43
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κινητοποιήσεις αποφάσισε ο σύλλογος εργαζόμενων στους ΟΤΑ Ιωαννίνων, ξεκινώντας από ενημερώσεις στους εργασιακούς χώρους και συνεχίζοντας την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου με στάση εργασίας από την έναρξη του ωραρίου  έως τις 11:00 πμ, συγκέντρωση στο εργοτάξιο και παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου στις 9:30 πμ.

Το Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι θα απέχουν από κάθε υπερωριακή απασχόληση και εργασία και την Τρίτη 22 Οκτωβρίου στις 6:00 μμ θα κάνουν γενική συνέλευση του Συλλόγου στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου, Στοά Σάρκα 2ος όροφος.

Αιτίες είναι οι διατάξεις του πολυνομοεσχεδίου της κυβέρνησης που καλείται «αναπτυξιακό», για τη δυνατότητα πιο εύκολης εκχώρησης δημοτικών αρμοδιοτήτων στην ιδιωτική πρωτοβουλία, αλλά και την περιστολή του δικαιώματος της απεργίας.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ αξιοποιεί ένα θεσμικό πλαίσιο που προϋπήρξε και δεν το αναίρεσε φυσικά ούτε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και το προχωρά ακόμα παραπέρα, εντάσσοντας και άλλους τομείς που βρίσκονται στο στόχαστρο διείσδυσης των επιχειρηματικών ομίλων» αναφέρει ο σύλλογος, μεταξύ άλλων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back