Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κύκλος εκδηλώσεων με διαχρονικά ερωτήματα

Εικόνα του άρθρου Κύκλος εκδηλώσεων με διαχρονικά ερωτήματα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/10/2021, 01:46
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια σειρά εκδηλώσεων-βιβλιοπαρουσιάσεων, στρογγυλών τραπεζιών και ομιλιών γύρω από δύο κεντρικούς θεματικές άξονες «Η φιλοσοφία ως τέχνη του βίου» και «Ποιος είναι πολίτης σήμερα;» θα διοργανώσει το επόμενο χρονικό διάστημα το Τμήμα Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι εκδηλώσεις του Τμήματος Φιλοσοφίας, το οποίο ξεκίνησε την εκπαιδευτική του λειτουργία ως αμιγές φιλοσοφικό Τμήμα τον Σεπτέμβριο 2019, εντάσσονται στο πλαίσιο μιας προσπάθειας ανάδειξης της ιδιαίτερης θέσης της φιλοσοφίας στο δημόσιο βίο και στην πνευματική ζωή της πόλης, ανάμεσα σε άλλα, και ως απάντηση στις συνθήκες ιδιώτευσης και «κοινωνικής απόστασης», που φαίνεται να ενθαρρύνει η συγκυρία της πανδημίας.

Η πρώτη από τον κύκλο εκδηλώσεων, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, θα πραγματοποιηθεί στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής», την Τρίτη 19 Οκτωβρίου, στις 20:30, και έχει ως θέμα την ευτυχία («Ευτυχία: ένα φιλοσοφικό πρόβλημα;»).

Η εκδήλωση θα είναι μια στρογγυλή τράπεζα με αφορμή το βιβλίο του Παύλου Κόντου «Τα δύο ευ της ευτυχίας. Εισαγωγή στα Ηθικά Νικομάχεια του Αριστοτέλη» (Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, 2018).

Ομιλητές θα είναι η καθηγήτρια στο Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γκόλφω Μαγγίνη, ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Κωνσταντίνος Ράντης, ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών Στασινός Σταυριανέας και ο συγγραφέας, καθηγητής στο Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back