Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κρατάει χαμηλά τους τόνους

Εικόνα του άρθρου Κρατάει χαμηλά τους τόνους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/03/2018, 23:59
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κάθε άλλο παρά προσπαθεί να ανεβάσει τους τόνους ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, μετά την έντονη ενόχληση που εξέφρασε απέναντί του ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης.

Ο κ. Καχριμάνης εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος με την επίσκεψη του κ. Μαντά στο γραφείο του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βασίλη Μιχελάκη, με τον οποίο συζήτησε μεταξύ άλλων για τις μονάδες βιοαερίου στη Βιομηχανική Περιοχή και για το μέλλον του κτιριακού συγκροτήματος στη Δομπόλη, εκτιμώντας ότι ο βουλευτής τον παρακάμπτει.

Ο κ. Μαντάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων, έδωσε τις εξηγήσεις του (ίσως περισσότερο αναλυτικές από όσο θα έπρεπε). Καταρχήν ανέφερε ότι η επίσκεψή του ήταν μια συνηθισμένη επίσκεψη στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και του θεσμικού ρόλου του. Για το κτίριο του παλιού Πανεπιστημίου στη Δομπόλη, ο βουλευτής ανέφερε ότι ήταν ενήμερος για τις ενέργειες της Περιφέρειας Ηπείρου που έχουν γίνει στο παρελθόν, ενώ για τις μονάδες βιοαερίου, για τις οποίες η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έδωσε περιβαλλοντική αδειοδότηση, επισήμανε ότι από τον κ. Μιχελάκη ζητήθηκαν τα έγγραφα της όλης υπόθεσης. Ξεκαθάρισε δε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να μη συνομιλεί με την Περιφέρεια Ηπείρου. «Όλοι πρέπει να συνομιλούν με όλους καθώς δεν υπάρχει κάτι ούτε κρυφό ούτε περίεργο σχετικά με αυτό το ζήτημα» τόνισε.

Ωστόσο, εξέφρασε την έκπληξή του για τις αντιδράσεις και για τον χαρακτηρισμό του κ. Καχριμάνη περί «κομματικής συνάντησης», τονίζοντας πως θεσμικά εκπροσωπεί την παράταξη και στα Γιάννενα (η συνάντηση έγινε παρουσία αντιπροσωπείας του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ).

Όσο για την επίσκεψή του στο Δημαρχείο Ιωαννίνων, ο κ. Μαντάς ανέφερε πως σκοπός της συνάντησης με τον δήμαρχο δεν ήταν η συζήτηση για όλα τα προβλήματα, αλλά για τον τρόπο αξιοποίησης των παρεμβάσεων που έχουν κάνει τα υπουργεία σε συγκεκριμένα ζητήματα, όπως η αξιοποίηση του πρώην ασύλου ανιάτων κ.ά.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back