Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 19-10-2016, 14:59
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την ευθύνη στην αξιωματική αντιπολίτευση «αν μπλοκάρει η συνταγματική επιταγή για συγκρότηση του ΕΣΡ» επιρρίπτει ο βουλευτής Ιωαννίνων και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΤΡΙΖΑ, Χρ. Μαντάς μιλώντας στην πρωινή ραδιοφωνική ενημερωτική εκπομπή του Αlpha 989.

«Δεν μπορώ να καταλάβω εδώ την λογική της ΝΔ που δεν συναινεί στην συγκρότηση του Εθνικού Συμβούλιου Ραδιοτηλεόρασης. Ανεξάρτητα από την οποιαδήποτε εξέλιξη (όπως π.χ. στο ΣτΕ) το ΕΣΡ θα πρέπει να συγκροτηθεί. Δεν πρέπει να συνδέουμε τα δυο ζητήματα, γιατί δεν υπηρετούμε την ουσία του Συντάγματος. 

«Τα περί «μαύρου» στα κανάλια πανελλήνιας ραδιοτηλεοπτικής εμβέλειας, δεν μπορούμε να τα δεχτούμε. Υπάρχει μια προσπάθεια μετά από 27 χρόνια, να μπουν κανόνες και να επανέλθει η νομιμότητα. Έχει ολοκληρωθεί ένας αδιάβλητος διαγωνισμός και η διαδικασία θα συνεχιστεί με τις άδειες για τα περιφερειακά και τα θεματικά κανάλια», τόνισε ο Χρ.Μαντάς.

Ως προς τους εργαζόμενους τόνισε ότι «βεβαίως σεβόμαστε τις αγωνίες τους και θα κάνουμε όλες τις  προσπάθειες που χρειάζονται, για να εξασφαλιστούν τα εργασιακά τους δικαιώματα. Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν κατατεθεί συγκεκριμένες προτάσεις. 

Η εφαρμογή του Νόμου και η βούλησή μας να βάλουμε κανόνες είναι αδιαπραγμάτευτη. Κάνω έκκληση στη Ν.Δ να μην μπλοκάρει την συνταγματική επιταγή για συγκρότηση του ΕΣΡ». 

Ο κ. Μαντάς απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων Δ. Βερύκιου και Σ. Λάμπρου σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ κ. Μπαράκ Ομπάμα, στη χώρα μας, είπε: «Ελπίζουμε να οριστικοποιηθεί τις επόμενες μέρες η επίσκεψη του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ στην Αθήνα, στο πλαίσιο ευρωπαϊκής του περιοδείας. Θα συζητηθούν όλα τα ζητήματα που μας αφορούν. 

Είναι προς το συμφέρον της χώρας να παρθούν τώρα οι σημαντικές αποφάσεις  για την απομείωση του χρέους, που θα εφαρμοστούν μεσομακροπρόθεσμα, καθώς εκτός των άλλων θα δημιουργηθεί ένα καθαρό τοπίο για την προσέλκυση επενδύσεων».

Σε ερώτηση για την διαπραγμάτευση και για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις ο Χρ. Μαντάς μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πίεση του ΔΝΤ για τα εργασιακά εκφράζοντας την ελπίδα «να έχουμε θετικό αποτέλεσμα, ιδιαίτερα στην επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων».

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
espa