ΚΟΣΜΟΣ

Κορυφώνεται η πολιτική κρίση στην Ισπανία

Εικόνα του άρθρου Κορυφώνεται η πολιτική κρίση στην Ισπανία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/10/2017, 22:29
ΚΟΣΜΟΣ

Μέσω μαγνητοσκοπημένου τηλεοπτικού μηνύματος ο αποπεμφθείς πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν κάλεσε τους πολίτες σε «δημοκρατική αντίσταση», κάνοντας σαφές ότι δεν δέχεται την απόφαση της κεντρικής κυβέρνησης.

«Είναι πολύ σαφές πως ο καλύτερος τρόπος να υπερασπιστούμε τα κέρδη που έχουμε αποκομίσει μέχρι τώρα είναι η δημοκρατική αντίσταση στο άρθρο 155» ανέφερε σε σύντομη δήλωσή του, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται «για την οικοδόμηση μιας ελεύθερης χώρας».

Σήμερα η ισπανική κυβέρνηση, στα πλαίσια εφαρμογής του άρθρου 155, ανακοίνωσε την απόλυση του αρχηγού της Αστυνομίας της Καταλονίας, Τζοσέπ Λουίς Τραπέρο. 

Χθες ο Μαριάνο Ραχόι είχε απαλλάξει από τα καθήκοντά του τον διοικητικό διευθυντή της περιφερειακής αστυνομίας, των λεγόμενων «Mossos d’Esquadra» καθώς και μέλη της περιφερειακής διοίκησης της Καταλονίας.


ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στο μεταξύ χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη Μαδρίτη φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της παραμονής της Καταλονίας στην Ισπανία με ένα από αυτά να ζητά «Ο Πουτζντεμόν στη φυλακή».

Πάντως η συμμετοχή του κόσμου δεν ήταν τόσο μαζική όσο στις πιο πρόσφατες διαδηλώσεις υπέρ της ενότητας της Ισπανίας, τις οποίες είχε οργανώσει το Ίδρυμα για την προάσπιση του ισπανικού έθνους.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back