ΕΛΛΑΔΑ

Κοντονής: Ανακάλεσε την αίτηση επανεξέτασης της υπόθεσης της Μανωλάδας

Εικόνα του άρθρου Κοντονής: Ανακάλεσε την αίτηση επανεξέτασης της υπόθεσης της Μανωλάδας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/07/2017, 00:39
ΕΛΛΑΔΑ

Μετά τις έντονες αντιδράσεις από την ενέργεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους να ζητήσει την επανεξέταση της υπόθεσης της Μανωλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής προχώρησε στην ανάκληση της αίτησης. 

Νωρίτερα η Γ.Γ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Γιαννακάκη είχε ήδη ζητήσει με αυστηρή επιστολή της την άμεση ανάκληση του αιτήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, υποστηρίζοντας ότι το αίτημα για επανεξέταση έγινε «χωρίς καμία έγκριση και ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης». 

«To Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ζήτησε οδηγίες για το χειρισμό της υπόθεσης από τα δικαστήρια και όχι από την πολιτική ηγεσία», όπως αναφέρει στη δήλωσή της η Μαρία Γιαννακάκη. «Προκαλεί τουλάχιστον εντύπωση ο χειρισμός από τη στιγμή που ήταν εκφρασμένη η βούληση της πολιτικής ηγεσίας σε σχέση με την υπόθεση της Μανωλάδας. Τα δικαστήρια δεν είναι αρμόδια να δίνουν οδηγίες για το χειρισμό της υπόθεσης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Αυτή η αρμοδιότητα ανήκει στην πολιτική ηγεσία. Έχω ζητήσει από το νομικό συμβούλιο του Κράτους όλη την αλληλογραφία για την υπόθεση αυτή για να διερευνηθούν και να διαπιστωθούν ευθύνες», καταλήγει η γγ του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Το ζήτημα προέκυψε από την απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους να αποτελεί αίτημα για επανεξέταση της, καταδικαστικής για την Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back