ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κόμβος στο Πανηπειρωτικό: Στον δρόμο προς ΕΣΠΑ

Εικόνα του άρθρου Κόμβος στο Πανηπειρωτικό: Στον δρόμο προς ΕΣΠΑ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/12/2020, 16:58
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένας ακόμη κόμβος στην πόλη των Ιωαννίνων οδεύει προς το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020». Πρόκειται για τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο στη διασταύρωση της εθνικής οδού Ιωαννίνων-Αντιρρίου με την οδό Ιωαννίνων και την συνδετήρια περιφερειακή της οδό, τον κόμβο, δηλαδή, στο Πανηπειρωτικό Στάδιο, στην είσοδο της πόλης.

Η οικονομική επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών ενέκρινε σήμερα την υποβολή πρότασης για χρηματοδότηση του έργου με 590.000 ευρώ στο ΕΣΠΑ. Για τον κόμβο αυτόν, πριν από λίγες ημέρες, η αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου είχε γνωμοδοτήσει θετικά επί των περιβαλλοντικών όρων. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημαρχείου, υπάρχει πια και απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, ενώ «έχουν εκπονηθεί όλες οι μελέτες».

Σύμφωνα με τη μελέτη, ο ισόπεδος κυκλικός κόμβος θα έχει δύο λωρίδες κυκλοφορίας. Η εξωτερική διάμετρος του κυκλικού κόμβου θα είναι 46 μέτρα και η μη προσπελάσιμη εσωτερική νησίδα, θα έχει διάμετρο 23 μέτρα. Ο κόμβος θα διαθέτει υπερβατή ζώνη κεντρικής νησίδας πλάτους 2,50 μέτρα. Το πλάτος των λωρίδων κυκλοφορίας του εσωτερικού δακτυλίου θα είναι 9 μέτρα. Εντός του κόμβου θα τοποθετηθούν νέοι στύλοι και φωτιστικά σώματα.

Στα μέσα Οκτωβρίου, η οικονομική επιτροπή είχε εγκρίνει την  υποβολή πρότασης στο ΕΣΠΑ και για άλλους τρεις κόμβους: δύο επί της λεωφόρου Γράμμου (στη «Συνάντηση» και στη διασταύρωση με την οδό Ίωνα Δραγούμη) και ένας στη διασταύρωση των οδών Δωδώνης, Ναπ. Ζέρβα και Πυρσινέλλα.

Για τους κόμβους που σχεδιάζει ο Δήμος Ιωαννιτών (εντός και εκτός ΕΣΠΑ), η περιφερειακή παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου» είχε εκφράσει τους προβληματισμούς της, με αφορμή τη συζήτηση που είχε στην επιτροπή της Περιφέρειας επί των περιβαλλοντικών όρων για τον κόμβο στο Πανηπειρωτικό Στάδιο.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back