ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δωδώνης-Δομπόλη: «φεύγουν» τα φανάρια, «έρχεται» ο κόμβος

Εικόνα του άρθρου Δωδώνης-Δομπόλη: «φεύγουν» τα φανάρια, «έρχεται» ο κόμβος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/12/2020, 17:43
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Άλλοι μεγαλύτεροι άλλοι μικρότεροι. Όλο και περισσότεροι κόμβοι υλοποιούνται ή σχεδιάζονται στα Γιάννενα για λόγους καλύτερης και πιο ασφαλούς κινητικότητας. 

Στο «τοπίο» της πόλης, έχουν προστεθεί ήδη οι μικροί κόμβοι στη Βελουχιώτη-Εφύρας (πριν από δύο χρόνια), στο Ασβεστοκάμινο, και στην Εφύρας-Λεπενιώτη στη Δροσιά. Αναμφίβολα, η μεγαλύτερη αλλαγή θα επέλθει με την κατασκευή των μεγάλων κόμβων σε Δωδώνης-Νιάρχου και Νιάρχου-Περιφερειακής Οδού στο πλαίσιο του έργου της ανακατασκευής της οδού Νιάρχου που υλοποιεί η Περιφέρεια Ηπείρου.

Στα του Δήμου Ιωαννιτών, ο σχεδιασμός προχωρά με την εκ νέου υποβολή πρότασης για ένταξη στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» τριών κυκλικών κόμβων: Δωδώνης-Πυρσινέλλα, Γράμμου-Κωνσταντινουπόλεως και Γράμμου-Δραγούμη (διαβάστε εδώ).

Πέραν του ΕΣΠΑ, ο Δήμος θα χρηματοδοτήσει και την κατασκευή άλλων τριών κυκλικών κόμβων με ιδίους πόρους. Η οικονομική επιτροπή έδωσε μάλιστα σήμερα το «πράσινο φως» για τη δημοπράτηση δύο έργων. Το ένα έργο περιλαμβάνει την κατασκευή κόμβου στη συμβολή των οδών Δωδώνης, Δομπόλη και Κενάν Μεσαρέ (ο τρίτος κόμβος επί του άξονα της Δωδώνης, συνολικά), με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ.

Το δεύτερο έργο αφορά δύο μικρότερους κόμβους, ένα στο Σταυράκι και ένα στο Νεοχωρόπουλο, με προϋπολογισμό 560.000 ευρώ.

Σε γραπτή του δήλωση, ο αντιδήμαρχος Έργων και πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής Γιώργος Αρλέτος αναφέρει ότι με τους νέους κόμβους «θα αντιμετωπιστούν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα και θα επιτευχθεί μεγαλύτερη ασφάλεια για τους οδηγούς».

Kαι οι τρεις κόμβοι, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δημαρχείου, περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back