Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κόμβοι: Δύο στη λεωφόρο Γράμμου και ένας δίπλα στην κεντρική πλατεία

Εικόνα του άρθρου Κόμβοι: Δύο στη λεωφόρο Γράμμου και ένας δίπλα στην κεντρική πλατεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/07/2022, 18:05
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τη σύμβαση για την κατασκευή τριών ισόπεδων κυκλικών κόμβων εντός της πόλης υπέγραψε σήμερα ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ με τον ανάδοχο του έργου.

Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ με συνολικό προϋπολογισμό 1,4 εκατομμύρια ευρώ. Το κόστος της σύμβασης ανέρχεται σε 1,2 εκατ. ευρώ

Οι κόμβοι είναι:

-Λ. Δωδώνης-Ναπ. Ζέρβα-Πυρσινέλλα-Εισαγγελέα Σπύρου: Διαμόρφωση ισόπεδου κυκλικού κόμβου με διάμετρο κυκλικής νησίδας 22 μ. και εξωτερική 44 μ., με πλάτος οδοστρώματος 8,50 μ. και πλακοστρωμένο δακτυλίδι της κυκλικής νησίδας πλάτους 2,5 μ. Ο κόμβος αυτός έχει συνδεθεί και με την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας.

-Λεωφόρος Γράμμου, Λεωφόρος Κωνσταντινουπόλεως και οδός Καλπακίου: Διαμόρφωση ισόπεδου κυκλικού κόμβου με διάμετρο κυκλικής νησίδας 23 μ. και εξωτερική 42 μ., με πλάτος οδοστρώματος 8,5 μ. και πλακοστρωμένο δακτυλίδι της κυκλικής νησίδας πλάτους 2 μ.

-Λεωφόρος Γράμμου με την οδό Ι. Δραγούμη: Κατασκευή ισόπεδου κυκλικού κόμβου με δύο λωρίδες κυκλοφορίας. Η εξωτερική διάμετρος του κυκλικού κόμβου θα είναι 44 μ. και η μη προσπελάσιμη εσωτερική νησίδα, θα έχει διάμετρο 24 μ. Ο κόμβος θα διαθέτει υπερβατή ζώνη κεντρικής νησίδας πλάτους 1,50 μέτρα. Το πλάτος των λωρίδων κυκλοφορίας του εσωτερικού δακτυλίου θα είναι 8,50 μέτρα.

«Πρόκειται για μία σημαντική παρέμβαση που θα βελτιώσει τα κυκλοφοριακά δεδομένα της πόλης και θα δημιουργήσει συνθήκες ασφάλειας σε οδικούς άξονες με υψηλό κυκλοφοριακό φόρτο. Όπως είπαμε με τον ανάδοχο, οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα και εκτιμούμε ότι σύντομα το έργο θα είναι σε πλήρη εξέλιξη ώστε η ολοκλήρωση του να γίνει μέσα στα προβλεπόμενα χρονικά όρια» αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back