Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κοινόχρηστα ποδήλατα με «άρωμα» Ευρώπης

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/11/2017, 17:11
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το σύστημα των κοινόχρηστων ποδηλάτων αλλάζει. Γι’ αυτόν τον λόγο, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Ιωαννιτών, για δύο μήνες τα ποδήλατα δεν θα είναι διαθέσιμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα γίνουν εργασίες αναβάθμισης του συστήματος (κυρίως εκσυγχρονισμός του λογισμικού) και βελτίωσης των όρων εξυπηρέτησης των κατοίκων και των επισκεπτών. Επίσης, θα τοποθετηθούν και ειδικά σκέπαστρα στην υποδομή των βάσεων στάθμευσης.

«Το νέο σύστημα που θα τεθεί σε λειτουργία, μετά τις προωθούμενες τροποποιήσεις και προσθήκες, θα στηρίζεται σε τεχνολογία που έχει ήδη δοκιμαστεί στην Ευρώπη. Θα προσφέρει υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνικής καθημερινότητας και του ιδιαίτερου γεωφυσικού περιβάλλοντος της πόλης των Ιωαννίνων. Υπηρεσίες που θα απευθύνονται, όχι μόνο στους μόνιμους κατοίκους, αλλά και σε περιστασιακούς χρήστες. Γι’ αυτό και στο σχεδιασμό προβλέπεται η χρήση των ποδηλάτων και από τουρίστες» σημειώνεται. Μέχρι σήμερα, οι τουρίστες δεν μπορούσαν να πάρουν τα ποδήλατα, καθώς θα έπρεπε να βγάλουν ειδικές κάρτες στο γραφείο τουρισμού, το οποίο δεν λειτουργεί συνεχώς.

«Σε δύο μήνες, η πόλη θα διαθέτει ένα πιο σύγχρονο και λειτουργικό σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων, το οποίο θα διευκολύνει την κυκλοφορία και θα προωθεί την πράσινη ανάπτυξη και τη βιώσιμη κινητικότητα» διαβεβαιώνει ο Δήμος. Παράλληλα, καταθέτει τις… σκέψεις του για περαιτέρω επέκταση του δικτύου με νέες βάσεις στάθμευσης ποδηλάτων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back