Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κοινό των Ηπειρωτών: «Όχι» στη μετακόμιση του τμήματος Λογιστικής

Εικόνα του άρθρου Κοινό των Ηπειρωτών: «Όχι» στη μετακόμιση του τμήματος Λογιστικής
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/02/2022, 12:45
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η αξιωματική αντιπολίτευση στην Περιφέρεια Ηπείρου με ανακοίνωσή της, εκφράζει τη διαφωνία της για την απόφαση μεταφοράς του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής από την Πρέβεζα στα Ιωάννινα.

Η παράταξη θεωρεί ότι η πρόταση μεταφοράς «κυοφορήθηκε από καιρού στους κόλπους του καθηγητικού προσωπικού, του πρώην ΤΕΙ, με εμφανή συντεχνιακά κίνητρα» και ότι «αξιοποιήθηκαν κατάλληλα οι επιπτώσεις της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ)». Θεωρεί επίσης ότι οι αποφάσεις της συγκλήτου και του τμήματος  οδηγούν ως «αυτοεκπληρούμενη προφητεία» να κλείσει το τμήμα της Πρέβεζας. Σημειώνεται ότι το τμήμα δεν κλείνει απευθείας, αλλά μεταφέρεται από το πρώτο του έτος, από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά.

Η παράταξη θεωρεί επίσης ότι

«δικαιολογημένα η κοινωνία της Πρέβεζας, και όχι μόνο, πιστεύει ότι η απόφαση περιβλήθηκε με ακαδημαϊκά κριτήρια και η σχετική έκθεση βιωσιμότητας συντάχθηκε για να δικαιολογηθεί η απόφαση. Επίσης, είναι εδραία η πεποίθηση ότι η επίκληση ενίσχυσης – συμπλήρωσης της σχολής των Οικονομικών Επιστημών στην έδρα του πανεπιστημίου αποτέλεσε πρόσχημα για την απόφαση μεταφοράς».

Μάλιστα, αφήνει αιχμές κατά της συγκλήτου, λέγοντας ότι «οχυρωμένη πίσω από το αυτοδιοίκητο του Πανεπιστήμιου αποφάσισε διαφορετικά από την ομόθυμη βούληση του Δήμου Πρέβεζας και της Περιφέρειας, όπως αυτή εκφράστηκε στις συνεδριάσεις του περασμένου Νοεμβρίου, προσχώρησε στο αίτημα της μεταφοράς και αξιολόγησε ως σημαντικότερη τη βούληση των καθηγητών του Τμήματος (παλαιότερα ήθελαν να μεταφερθούν στην Άρτα – έδρα ΤΕΙ)». Εντύπωση πάντως προκαλεί το επιχείρημα περί «οχύρωσης πίσω από το αυτοδιοίκητο», το οποίο συνήθως ο πολιτικός χώρος στον οποίο κινείται η παράταξη επικαλείται προς υπεράσπιση των δημοσίων πανεπιστημίων, έναντι αποφάσεων της πολιτικής ηγεσίας.

Τελικά, σημειώνει ότι «υπάρχουν περιθώρια επανεξέτασης στη βάση μιας συζήτησης που δεν έγινε και πρέπει να γίνει με όρους που θα λαμβάνει υπόψη τι συμβαίνει στα άλλα πανεπιστήμια και δεν θα αδικεί την ίδια την απόφαση», καθώς και ότι «δεν αποτυπώθηκε σε συμφωνία με το πανεπιστήμιο η ειλημμένη απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου να υποστηρίξει με πόρους και να ενισχυθεί ο υπάρχων ακαδημαϊκός πυρήνας του πανεπιστημίου στην Πρέβεζα με δεύτερο συναφές τμήμα σπουδών». 

Τέλος, προετοιμάζει για επαναφορά του θέματος στο περιφερειακό συμβούλιο και μάλιστα, όπως αναφέρει, σκοπός θα είναι «να επαναβεβαιωθεί η απόφαση του Νοεμβρίου για παραμονή του τμήματος Λογιστικής στην Πρέβεζα και να λάβει δεσμευτικό χαρακτήρα η εξουσιοδότηση της περιφερειακής αρχής για συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ενώ παράλληλα θα ζητήσουμε το πάγωμα της απόφασης της συγκλήτου».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back