ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Κοινό των Ηπειρωτών»: Και το κόστος ποιο είναι;

Εικόνα του άρθρου «Κοινό των Ηπειρωτών»: Και το κόστος ποιο είναι;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/01/2020, 18:35
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την έντονη αντίδραση της περιφερειακής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ «Κοινό των Ηπειρωτών» με επικεφαλής τον Γιώργο Ζάψα προκάλεσε η διά περιφοράς απόφαση της επιτροπής περιβάλλοντος, χωρικού σχεδιασμού και ανάπτυξης για το πρόγραμμα συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου σε εκθέσεις το α’ εξάμηνο του 2020.

Η Περιφέρεια Ηπείρου προγραμματίζει να συμμετάσχει σε 46 εκθέσεις μέσα σε έξι μήνες. Οι 31 από αυτές είναι αμιγώς τουριστικές (και απαιτούν έγκριση του ΕΟΤ και έγκριση από το περιφερειακό συμβούλιο, όπως και έγινε πριν από λίγο καιρό, παρά τους έντονους προβληματισμούς της αντιπολίτευσης), και οι υπόλοιπες είναι θεματικές, και δη εκθέσεις για τα τοπικά προϊόντα. Εκτός Ελλάδας, οι προορισμοί είναι 28 (στο Ντίσελντορφ τρεις φορές). Εκτός Ευρώπης: Σιγκαπούρη, Κωνσταντινούπολη, Ντουμπάι, Τελ Αβίβ, Πεκίνο, Νέα Υόρκη.

Το «Κοινό των Ηπειρωτών» επισημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένα κοστολογημένο πρόγραμμα, όπως δεν υπάρχουν και συγκρίσιμα στοιχεία προηγούμενων ετών από τις συμμετοχές σε εκθέσεις.

«Χρειαζόμαστε συγκριτικά στοιχεία συμμετοχής και κόστους, τουλάχιστον, του προγράμματος για το αντίστοιχο εξάμηνο ή και ολόκληρου του έτους 2019. Όπως και ενημέρωση για αντίστοιχα προγράμματα των Δήμων της Ηπείρου που υλοποιήθηκαν ή είναι σε εξέλιξη, για τον καλύτερο συντονισμό και προβολή αλλά και για την αποφυγή επικαλύψεων. Επίσης, θα είχε ενδιαφέρον να γνωρίζουμε ανάλογους σχεδιασμούς άλλων Περιφερειών με αντίστοιχα χαρακτηριστικά της δικής μας. Δεν είμαστε υπουργείο Εξωτερικών να κάνουμε τουριστική διπλωματία» τονίζει η παράταξη.

Εκτιμά επίσης ότι θα έπρεπε να γίνει κανονική συνεδρίαση της επιτροπής για το συγκεκριμένο θέμα και όχι διά περιφοράς. «Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε, σε απόφαση πακέτο και συμμετοχή σε 30 διεθνείς κυρίως εκθέσεις, για πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας εξαμήνου που δεν είναι κοστολογημένο, χωρίς σχέδιο, στόχο και προτεραιότητες» αναφέρει. Προσθέτει δε ότι για λόγους διευκόλυνσης και των ημερομηνιών που «τρέχουν», θα μπορούσε να υπάρξει μια συμφωνία για το πρώτο δίμηνο, και μετά να ακολουθήσει κανονική συνεδρίαση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back