Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κοινό αίτημα για τους σταθμούς μεταφόρτωσης

Εικόνα του άρθρου Κοινό αίτημα για τους σταθμούς μεταφόρτωσης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/02/2021, 15:52
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο Λαϊκή Συσπείρωση (με πρωτοβουλία της οποίας έγινε το αίτημα), Κοινό των Ηπειρωτών, Ορίζοντες Ηπείρου, Ήπειρος Όλoν, Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο και Ανυπότακτη Ήπειρος, απευθύνουν κοινό αίτημα προς τον πρόεδρο του σώματος Σταύρο Παργανά, για να γίνει συζήτηση για το δίκτυο σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων (ΣΜΑ).

(edit 19/2)

Η Λαϊκή Συσπείρωση στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι, παρά το γεγονός ότι ζήτησε να συζητηθεί η διαχείριση των  απορριμμάτων, από την προηγούμενη Δευτέρα, το αίτημα «δεν κοινοποιήθηκε αμέσως στο σύνολο των περιφερειακών συμβούλων  από το προεδρείο, ως όφειλε και  δεν συμπεριλήφθηκε στην  ημερήσια  διάταξη του Π.Σ. της 22ας Φεβρουαρίου 2021».

Σημειώνει ακόμα ότι «η άρνηση να συζητηθεί το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, και η  προσφυγή των παρατάξεων στις διατάξεις του άρθρου 10 του Πρότυπου  κανονισμού (σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος είναι πλέον υποχρεωμένος να  καλέσει σε συνεδρίαση με το θέμα), αποδεικνύει και πόσο 'πολύ δυνατά το  παλεύει' η Περιφέρεια», αναφερόμενη σε χτεσινές (18/2) δηλώσεις του κ. Καχριμάνη. 

Τέλος, τονίζει ότι «η οικονομική και περιβαλλοντική επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων και των  Δήμων από τις καθυστερήσεις της Περιφέρειας για τους σταθμούς  μεταφόρτωσης, από τη σύμβαση ΣΔΙΤ με τη ΤΕΡΝΑ, αποδεικνύουν στην πράξη  ότι η Περιφέρεια παλεύει για συμφέροντα των λίγων επιχειρηματικών ομίλων  που λυμαίνονται τη διαχείριση των απορριμμάτων, ότι αυτούς και μόνο  έχει κάνει νοικοκύρηδες».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back