Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κοινή κάθοδος για Παπασπύρου-Σπανό

Εικόνα του άρθρου Κοινή κάθοδος για Παπασπύρου-Σπανό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/08/2022, 17:13
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δύο παρατάξεις στον Δήμο Κόνιτσας, με διαφορετικό πολιτικό υπόβαθρο, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Οι παρατάξεις «Ο τόπος μας μπροστά» με επικεφαλής τον Ανδρέα Παπασπύρου, πρώην δήμαρχο Κόνιτσας, και «Ο τόπος που θέλω να ζω» με επικεφαλής τον Βασίλη Σπανό ανακοίνωσαν σήμερα τη συνεργασία τους, με προφανή στόχο την ανατροπή του σημερινού δημάρχου Κόνιτσας Νίκου Εξάρχου, ο οποίος έχει δεχθεί έντονη κριτική και για την πολιτική του συμπεριφορά.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, ο κ. Παπασπύρου είχε «περάσει» στον β’ γύρο έχοντας απέναντι τον κ. Εξάρχου (και οι δύο με πολιτική αναφορά στη ΝΔ). Η παράταξη του κ. Σπανού είχε τη στήριξη του τότε ΚΙΝΑΛ και του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωση των δύο δημοτικών παρατάξεων γίνεται αναφορά «στο αίτημα της κοινωνίας για ευρεία συναίνεση σε τοπικό επίπεδο, που καθιστά την κομματική-ιδεολογική και παραταξιακή περιχαράκωση λιγότερο χρήσιμη και ελάχιστη ελκυστική, ιδιαίτερα από το πιο δυναμικό και περισσότερο πληττόμενο από τις δυσκολίες κομμάτι της κοινωνίας, τους νέους, οι οποίοι, ορθά, αρνούνται να προσχωρήσουν στη λογική των άγονων και ανώφελων παραταξιακών αντιπαραθέσεων».

Οι δύο παρατάξεις σημειώνουν ότι αποφάσισαν να υπερβούν τις όποιες διαφορές τους και να ενώσουν τις δυνάμεις τους με κίνητρο «μια δημιουργική προοπτική» και επικαλούνται ένα απόφθεγμα που αποδίδεται στον Χένρι Φορντ: «Το να βρεθούμε μαζί είναι μία αρχή, το να παραμείνουμε μαζί είναι μία πρόοδος, το να δουλέψουμε παρέα είναι επιτυχία».

Τέλος, σημειώνουν ότι έχουν ισχυρή βούληση και ότι «η επιτυχία της προσπάθειας θα είναι επιτυχία όλων».

ΣΧΟΛΙΑ
Καλτσουνης Χρονης
κ. Βαρβαρα προφανης στοχος δεν ειναι η ανατροπη του δημαρχου αλλα ο δημος Κονιτσας να παει μπροστα γιατι σημερα βηματα προς τα πισω παει.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3