ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κλειστό ξιφασκίας: Ούτε η «Μαρίκα» ξέρει ούτε κανείς άλλος

Εικόνα του άρθρου Κλειστό ξιφασκίας: Ούτε η «Μαρίκα» ξέρει ούτε κανείς άλλος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/06/2024, 00:40
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δυόμισι χρόνια πέρασαν από τότε που το πρώην κλειστό ξιφασκίας του Ελληνικού, το οποίο αγοράστηκε ως σίδερα από την Περιφέρεια Ηπείρου επειδή ήταν... ευκαιρία, κατέφτασε στο αγρόκτημα Κατσικά.

Εκεί όπου τα σίδερα-δοκάρια παραμένουν, με 3 εκατ. ευρώ να έχουν δαπανηθεί ήδη για το «οραματικό» αυτό έργο της περιφερειακής αρχής του Αλέκου Καχριμάνη. Ένα «εμβληματικό» έργο για το οποίο δεν υπήρχε και δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός.

Διαβάστε: Κλειστό ξιφασκίας: Άλλο ένα «οραματικό» έργο


Ο κ. Καχριμάνης, πέραν από κάποιες φωτοτυπίες με φωτορεαλιστικά σχέδια που μοίρασε πριν αρκετό καιρό στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου και τις αναθέσεις σε τεχνικούς συμβούλους, δεν έχει να παρουσιάσει κάτι άλλο. Κι όσο το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων είναι πιεσμένο, τόσο μοιάζει ακόμα… πιο «οραματική» οποιαδήποτε ενέργεια αξιοποίησης.

Δεν είναι τυχαίο που ο κ. Καχριμάνης αρνείται να βάλει στο προσκήνιο αυτό το έργο. Ούτε ότι προτιμά να απαξιώνει ή να ειρωνεύεται την αντιπολίτευση όταν αυτή επιχειρεί να ασκήσει έναν έλεγχο. Κατά τη χτεσινή συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής, το ερώτημα του επικεφαλής της παράταξης «Ήπειρος Όλον-Τόπος να Ζεις» Στέφανου Ζούμπα δεν έτυχε κάποιας απάντησης.

Ο διάλογος χαρακτηρίζει έντονα τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Καχριμάνης αντιμετωπίζει την αντιπολίτευση και γενικότερα την κριτική. Αλλά και παράλληλα, τον τρόπο με τον οποίο προσπαθεί να προσπεράσει οτιδήποτε για το οποίο δεν έχει να πει κάτι. Γιατί απλούστατα δεν υπάρχει κάτι. Παρά μόνο δοκάρια.

Στ. Ζούμπας: Τι κάνετε με το κλειστό ξιφασκίας;

Αλ. Καχριμάνης: Γιατί πρέπει να σας το πούμε; Όταν θα είμαστε έτοιμοι, θα σας το πούμε

Στ. Ζούμπας: Αν δεν το πείτε σε μας, σε ποιον θα το πείτε;

Αλ. Καχριμάνης: Στη Μαρίκα (σ.σ. γελώντας)

Στ. Ζούμπας: Άντε πείτε το σε άλλους

Αλ. Καχριμάνης: Δεν πρόκειται να το πούμε σε κανέναν. Ό,τι κάνουμε, θα έρθει…

Στ. Ζούμπας: Εμείς δεν ήμαστε περιφερειακοί σύμβουλοι (σ.σ. την περίοδο των αποφάσεων για το κλειστό ξιφασκίας)

Αλ. Καχριμάνης: Αφού δεν ήσαστε, θα το μάθετε όταν πρέπει

Στ. Ζούμπας: Δώσατε ένα ποσό. Εμείς λέμε ναι, αλλά τι κάνετε;

Αλ. Καχριμάνης: Κάθε πράγμα στον καιρό του.

Και ο διάλογος έκλεισε με τον κ. Καχριμάνη να αναφέρει ότι «για να στηθεί, χρειάζονται άδειες. Οι άδειες δεν είναι απλές για υποδομή 15.000 τμ. Όταν όλα θα είναι ‘ώριμα’, θα σας πω. Τελεία και παύλα».

Ο κ. Καχριμάνης έχει χωροθετήσει το πρώην κλειστό ξιφασκίας στο αγρόκτημα Κατσικά, δίπλα από τον πρώην ιχθυογεννητικό σταθμό της ΔΕΛΙ.

Επί του θέματος, ο περιφερειάρχης θα μπορούσε να πει πολλά. Καταρχάς σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι μελέτες του κτιρίου και επίσης σε ποιο βαθμό έχουν προχωρήσει οι όποιες αδειοδοτήσεις (ιδίως όσον αφορά τη χωροθέτηση). Δεν είπε όμως…

Η όλη συζήτηση έγινε στο περιθώριο της έγκρισης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την αποκατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων στην πανεπιστημιούπολη. Η Περιφέρεια Ηπείρου αναλαμβάνει να υλοποιήσει το έργο αυτό με 500.000 ευρώ –από τα οποία τα 250.000 ευρώ προβλέπονται για φέτος (με την προσδοκία ότι κι αυτό το έργο δεν θα πάει πίσω λόγω μη… έλευσης χρημάτων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3