ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τι (δεν…) ξέρουμε για το κλειστό ξιφασκίας

Εικόνα του άρθρου Τι (δεν…) ξέρουμε για το κλειστό ξιφασκίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/07/2024, 14:01
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το πρώην κλειστό ξιφασκίας του Ελληνικού βρίσκεται εδώ και δυόμισι χρόνια σε μια υπαίθρια αποθήκη του αγροκτήματος Κατσικά ως μια άμορφη μάζα δοκαριών.

Η έλευσή του στα Γιάννενα ήταν μια από εκείνες τις αποφάσεις του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη που βασίζονται σε ό,τι ο ίδιος θεωρεί «ευκαιρία» ή «κελεπούρι». Τα προσωπικά κριτήρια όμως στην πολιτική συνήθως ή οδηγούν σε λάθος δρόμο ή σε αδιέξοδα.

Ο κ. Καχριμάνης, μέχρι να γίνουν ιδίως οι αυτοδιοικητικές εκλογές, κρατούσε το θέμα του κλειστού ξιφασκίας με κάθε τρόπο. Είτε μοιράζοντας φωτορεαλιστικές απεικονίσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο είτε κάνοντας δηλώσεις περί συνεννόησης με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για αδειοδοτήσεις, οι οποίες ποτέ δεν διευκρινίζονταν, ή εμφανίζοντας την (ανύπαρκτη) υποδομή στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ για την Ήπειρο, τα περίφημα «380+έργα», με έναν (ανύπαρκτο) ενδεικτικό προϋπολογισμό 5,5 εκατ. ευρώ.

Μετά τις εκλογές, το πρώην κλειστό ξιφασκίας… σιώπησε. Η όποια προσπάθεια των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να ασκήσει τον έλεγχό της στην περιφερειακή αρχή, κατέληγε στο γνωστό «ρητό»: «Δεν ξέρετε εσείς από αυτά». Και κατ’ επέκταση δεν ξέρουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, δεν ξέρουν οι πολίτες.

Για να δούμε όμως τι ξέρουμε (ή τι δεν ξέρουμε, σύμφωνα με τον κ. Καχριμάνη), αφήνοντας απέξω τις πολλές λεπτομέρειες.

-Ξέρουμε ότι ο κ. Καχριμάνης αγόρασε έναντι 2,5 εκατ. ευρώ το πρώην κλειστό ξιφασκίας συν ένα προπονητήριο. Τη χρηματοδότηση τη βρήκε από το Περιφερειακό Ταμείο Ηπείρου, στο οποίο προεδρεύει ο ίδιος.

-Ξέρουμε ότι ο κ. Καχριμάνης έχει δώσει άλλα 500.000 ευρώ περίπου για μεταφορά των δοκαριών στα Γιάννενα και για αναθέσεις μελετών σε τεχνικούς συμβούλους για «τοποθέτηση αίθουσας πολλαπλών χρήσεων», για «παροχή υπηρεσιών» κλπ.

-Ξέρουμε ότι ο κ. Καχριμάνης δεν έχει προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις για το πρώην κλειστό. 

-Ξέρουμε ότι ο κ. Καχριμάνης δεν έχει παρουσιάσει καμία οριστική μελέτη, συμπεριλαμβανομένου του προϋπολογισμού, για την υποδομή αυτή.

Η παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» με επικεφαλής τον Γιάννη Στέφο έρχεται την ερχόμενη εβδομάδα να «πιέσει» τον κ. Καχριμάνη κατά την ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας, στις 16 Ιουλίου, για να δώσει εξηγήσεις και απαντήσεις για την επιλογή της αγοράς του πρώην κλειστού ξιφασκίας και για όσα έχουν γίνει ή δεν έχουν γίνει στη συνέχεια.

Με τα δοκάρια να «ξαποσταίνουν» επί δυόμισι χρόνια στο αγρόκτημα Κατσικά και με το δεδομένο ότι έχουν επενδυθεί ήδη 3 εκατ. ευρώ, τα οποία κάθε άλλο παρά λίγα είναι για κάτι που δεν υπάρχει καν, η περιφερειακή αρχή Ηπείρου πρέπει να δώσει σαφείς απαντήσεις και να αναλάβει τις ευθύνες της.

Γιατί, παράλληλα, επί δυόμισι χρόνια συμβαίνει και κάτι άλλο: Με το πρώην κλειστό ξιφασκίας στη μέση, ο κ. Καχριμάνης έχει βγάλει από τη μέση οποιοδήποτε διεκδικητικό πλαίσιο για μια νέα αθλητική υποδομή στην πόλη των Ιωαννίνων. Έχει φροντίσει να υπάρχει ένα ιδιότυπο καθεστώς αθλητικής «ομηρίας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back