Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κλείσιμο μεσάνυχτα, χωρίς μουσική, μόνο καθήμενοι

Εικόνα του άρθρου Κλείσιμο μεσάνυχτα, χωρίς μουσική, μόνο καθήμενοι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/12/2021, 17:13
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

O υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης ανακοίνωσε τα μέτρα, που ισχύουν από Πέμπτη πρωί:

  • 12 το βράδυ κλείνει  η εστίαση
  • Επιτρέπονται μόνο καθήμενοι, μέχρι 6 άτομα στο τραπέζι
  • Απαγορεύεται η μουσική
  • Το ωράριο παρατείνεται μέχρι τις 2 το πρωί, την Πρωτοχρονιά, με όλα τα παραπάνω

Επίσης, ισχύουν όλα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τις 3 Ιανουαρίου. Η κυβέρνηση αναδιπλώθηκε υπό την πίεση των δεδομένων και τα εφαρμόζει από αύριο 30/12.

Υπενθυμίζεται ότι αυτά τα (επιπλέον) μέτρα είναι τα εξής:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας  (FFP2/KN95), ή διπλής από τους εργαζόμενους στην εστίαση, στα ΜΜΜ,  σούπερ μάρκετ και όπου υπάρχει συνωστισμός.

Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών θα είναι  έως το 10% της χωρητικότητας τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα.  Όπως είπε ο υπουργός, αν το μέτρο δεν τηρηθεί οι αγώνες θα γίνονται  κεκλεισμένων των θυρών.

Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων η επίσκεψη θα  γίνεται μόνο με pcr test 48 ωρών, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα  απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι  στα επισκεπτήρια.

Τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα εφαρμοστεί έως και 50% ενώ θα ισχύσει και το κυλιόμενο ωράριο.

Ο κ. Πλεύρης είπε ότι ενώ νοσηλεύονται κυρίως κρούσματα της Δ, στην κοινωνία επικρατεί η μετάλλαξη Ο. Τόνισε επίσης ότι υπάρχει συμφωνία με ιδιωτικές κλινικές για υποδομές και εργαζόμενους. 

Επίσης, άφησε μερικές πλάγιες αιχμές για την αξιωματική αντιπολίτευση και έκανε κάποιες οριακά ανακριβείς δηλώσεις σχετικά με την πρόοδο του εμβολιασμού, σε ό,τι αφορά την αύξηση ποσοστών. Είπε δηλαδή ότι το τελευταίο διάστημα αυξήθηκε το ποσοστό 10%, ωστόσο το διάστημα αυτό είναι περίπου 5 μήνες, μέσα στους οποίους η κυβέρνηση υποσχόταν ποσοστά 70%...

Ανοιχτό είναι το ζήτημα των οικονομικών ενισχύσεων, λόγω των νέων περιοριστικών μέτρων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back