Το ΚΚΕ (μ-λ) καταγγέλλει την επίθεση των ΜΑΤ

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/11/2023, 10:05

To KKE (μ-λ) καταγγέλλει την αστυνομική επιχείρηση καταστολής στην πορεία του Πολυτεχνείου, στα Γιάννενα.

Αναφέρει ότι οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε διαδηλωτές-τριες που μάζευαν τα πανό, στην κεντρική πλατεία. «Αποτέλεσμα, αρκετές προσαγωγές και μια σύλληψη. Ευτυχώς κανένας σοβαρά τραυματισμένος, καθώς το μεγαλύτερο κομμάτι των μπλοκ της διαδήλωσης αποχώρησε συντεταγμένα και συγκροτώντας διαδήλωση, μέχρι το ύψος της Ακαδημίας, ακολουθούμενο από τις δυνάμεις καταστολής και καταγγέλλοντας την τρομοκρατική αυτή επίθεση και δράση της αστυνομίας.Αφορμή για την επίθεση πιθανά αποτέλεσε η εκτονωτικού χαρακτήρα μικροεπίθεση ατόμων μέσα από μπλοκ του α/α χώρου στις κλούβες των ΜΑΤ, λειτουργώντας για άλλη μια φορά έξω από και στις πλάτες των υπόλοιπων διαδηλωτών», σημειώνει και συμπληρώνει:

«Αιτία, όμως, είναι η προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού και ειδικά της νεολαίας που έδωσε μαζικά το παρών για άλλη μια χρονιά στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου».

Ζητάει να αθωωθούν άμεσα οι προσαχθέντες και καταλήγει τονίζοντας ότι «το μόνο που θα καταφέρουν είναι να διογκώσουν την οργή».

Ως απώτερο αποτέλεσμα της επίθεσης, τρεις εργαζόμενες στην καθαριότητα του Δήμου νοσηλεύτηκαν με αναπνευστικά προβλήματα

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back