ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τα δακρυγόνα έστειλαν στο νοσοκομείο τρεις εργαζόμενες

Εικόνα του άρθρου Τα δακρυγόνα έστειλαν στο νοσοκομείο τρεις εργαζόμενες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/11/2023, 10:50
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η αστυνομία χτύπησε με χημικά την πορεία του Πολυτεχνείου στα Γιάννενα και χτες το βράδυ, τρεις εργαζόμενες στην καθαριότητα του Δήμου Ιωαννιτών βρέθηκαν στο νοσοκομείο, καθώς, αδειάζοντας τους κάδους ανακύκλωσης στο κέντρο της πόλης, μπροστά στη Λέσχη Αξιωματικών, παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας των χημικών.

Ο σύλλογος εργαζόμενων ΟΤΑ αναφέρει ότι κάποιοι είχαν πετάξει τα χημικά μέσα στους κάδους και ότι οι εργαζόμενες, νοσηλεύονταν ακόμα, το Σάββατο το πρωί, στο νοσοκομείο.

«Προφανώς δεν θα είχε συμβεί τίποτα αν η κυβέρνηση δεν είχε επιλέξει να χρησιμοποιήσει δακρυγόνα στην χθεσινή πορεία του Πολυτεχνείου. Τα ίδια χημικά που εισέπνευσαν οι συνάδελφισσες μας και κατέληξαν στο νοσοκομείο τα εισέπνεαν οι διαδηλωτές αλλά και όλοι όσοι περνούσαν τυχαία χθες από το κέντρο της πόλης. Σίγουρα όμως είναι εγκληματικό το γεγονός επικίνδυνες χημικές ουσίες βρέθηκαν μέσα στους κάδους της ανακύκλωσης μέσα στο κέντρο της πόλης λες και πρόκειται για χαρτόκουτα» τονίζει ο σύλλογος.

Συμπληρώνει ότι «δυστυχώς όμως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν αυτά ούτε η πρώτη φορά που εργάτες καθαριότητας βρίσκονται στο νοσοκομείο εξαιτίας τέτοιων συμβάντων».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back