Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΚΚΕ Ιωαννίνων: «Κατάπτυστη και επικίνδυνη» συμφωνία με το ΝΑΤΟ

Εικόνα του άρθρου ΚΚΕ Ιωαννίνων: «Κατάπτυστη και επικίνδυνη» συμφωνία με το ΝΑΤΟ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/05/2022, 16:29
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τις θέσεις του ΚΚΕ για τη συμφωνία «παράτασης» των ΝΑΤΟϊκών βάσεων στην Ελλάδα, παρουσίασε ο Δημήτρης Πιτσιάβας, μέλος του γραφείου περιοχής Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας του ΚΚΕ.

Τόνισε μεταξύ άλλων ότι με τη συγκεκριμένη συμφωνία που κατατίθεται στην Βουλή, αναβαθμίζονται οι βάσεις και υποδομές στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο, στο Λιτόχωρο, στη Λάρισα και αλλού.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ ολοκληρώνει ένα έγκλημα που προετοίμασε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον περίφημο ‘στρατηγικό διάλογο’ με τις ΗΠΑ το 2018.  Η συζήτηση περί ‘ανταλλαγμάτων’ δεν είναι τίποτα άλλο από μια ακόμη προσφορά στην κυβέρνηση, στο ίδιο το σύστημα και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις γιατί αποτελεί ένα βήμα παραπέρα στην εμπλοκή του αμερικανοΝΑΤΟικού σχεδιασμού, της αύξησης των εξοπλισμών, αλλά και των ‘ευκαιριών’ για την αστική τάξη, στο παζάρι που γίνεται στο περιθώριο του πολέμου. Έφτασε στο σημείο ο  ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί την κυβέρνηση γιατί δεν πέτυχε την εγκατάσταση βάσης και στη Σκιάθο» είπε μεταξύ άλλων.

Πρόσθεσε ότι η συμφωνία «δεν έχει να κάνει με την άμυνα και την προστασία της χώρα μας» και κάλεσε στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΕΚΙ, την Πέμπτη 12 Μαΐου, στις 19.00 «ενάντια στην επικίνδυνη και κατάπτυστη ελληνοαμερικάνικη συμφωνία, να βροντοφωνάξουμε να μην γίνει η περιοχή μας και η χώρα μας συνολικότερα ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟϊκό ορμητήριο».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back