ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κινητοποιήσεις στη ΔΕΥΑΙ

Εικόνα του άρθρου Κινητοποιήσεις στη ΔΕΥΑΙ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/12/2019, 03:29
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου της ΔΕΥΑΙ, με το οποίο εγκρίθηκε η αποχώρηση πέντε εργαζόμενων μια μέρα πριν την αφυπηρέτηση της προηγούμενης δημοτικής αρχής, ανοίγει άλλο ένα μέτωπο στον Δήμο Ιωαννιτών. Το πρόγραμμα στη συνέχεια ακυρώθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αφού πρώτα αντέδρασε η νέα δημοτική αρχή.

Το αποτέλεσμα ήταν πέντε εργαζόμενοι να είναι πρακτικά άνεργοι αυτή τη στιγμή, καθώς τη μια μέρα έκαναν χρήση της εθελουσίας και την άλλη ήταν εκτός εργασίας γιατί η απόφαση ακυρώθηκε.

Γύρω από το θέμα έχει αναπτυχθεί αρκετή συζήτηση και αντιπαράθεση, με κατηγορίες για επιλεκτικές εγκρίσεις αιτήσεων, αλλά και απραξία που οδήγησε στη σημερινή κατάσταση.

Στις αρχές Δεκεμβρίου ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας έλεγε στο δημοτικό συμβούλιο ότι υπάρχει η «καλή θέληση» από πλευράς διοίκησης και θα γινόταν προσπάθεια να βρεθεί κάποια μέση οδός.

Ο σύλλογος εργαζόμενων πάντως με την απόφαση κινητοποιήσεων δείχνει ότι η μέση οδός δεν βρέθηκε.

«Η ΔΕΥΑΙ από τη στιγμή που ακυρώθηκε η απόφαση για το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου όφειλε, κατά την άποψή μας, την ίδια μέρα να επαναφέρει τους 5 εργαζομένους στις θέσεις τις οποίες κατείχαν μέχρι εκείνη την ημέρα, ξεπερνώντας τα όποια τυπικά και διαδικαστικά θέματα είχαν δημιουργηθεί» αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση.

Κατηγορεί τη ΔΕΥΑΙ για «απροθυμία και αβουλία», καθώς και υποβολή «ανούσιων ερωτημάτων σε αναρμόδια όργανα παίρνοντας τη μόνη μέχρι στιγμής απόφαση να δώσει σε νομικό σύμβουλο τη διερεύνηση της υπόθεσης χωρίς να έχουμε γνωμοδότηση ακόμη». Ζητάει να βρεθεί άμεσα λύση, καθώς οι πέντε εργαζόμενοι είναι παρόντες στην εργασία, «χωρίς όμως κανείς να τους υπολογίζει σαν εργαζόμενους, χωρίς να τους καταβάλλονται ούτε δεδουλευμένα αλλά ούτε και ασφαλιστικές εισφορές.

Πρώτη κίνηση είναι η παράσταση διαμαρτυρίας στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ, τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου, με αίτημα «την αποκατάσταση του εργασιακού βίου των 5 συναδέλφων».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back