ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κινητικότητα… για τα απορρίμματα

Εικόνα του άρθρου Κινητικότητα… για τα απορρίμματα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/10/2019, 01:54
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το κεφάλαιο «διαχείριση απορριμμάτων» δεν πρόκειται να κλείσει καθόλου εύκολα, όχι μόνο στην Ήπειρο, αλλά σε όλη την Ελλάδα. Το πανελλήνιο συνδικαλιστικό όργανο των εργαζόμενων στους Δήμους, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, αντιδρά έντονα στο «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο της κυβέρνησης που ανοίγει τον δρόμο για την εκχώρηση των υπηρεσιών καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου σε ιδιώτες. «Η κυβέρνηση της ΝΔ αξιοποιεί ένα θεσμικό πλαίσιο που προϋπήρξε και δεν το αναίρεσε φυσικά ούτε η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και το προχωρά ακόμα παραπέρα, εντάσσοντας και άλλους τομείς που βρίσκονται στο στόχαστρο διείσδυσης των ιδιωτών» τονίζει σε ανακοίνωσή της ενώ προσθέτει ότι με τη νέα νομοθετική ρύθμιση οι δήμαρχοι «μετατρέπονται ουσιαστικά σε μάνατζερ». Η ΠΟΕ-ΟΤΑ προχωρά λοιπόν σε διάφορες δράσεις διαμαρτυρίας, μεταξύ των οποίων είναι η πανελλαδική στάση εργασίας στις 17 Οκτωβρίου.

Την ίδια ώρα,  στο «μέτωπο» των απορριμμάτων πάντα, οι Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και οι αιρετοί αυτοδιοικητικοί της Δυτικής Μακεδονίας, της Κεντρικής Μακεδονίας, της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας προσπαθούν να προωθήσουν τον σχεδιασμό για μια «Εγνατία» διαχείρισης στερεών αποβλήτων και συγκεκριμένα την υλοποίηση ενός ενιαίου σχεδίου ενεργειακής αξιοποίησης των υπολειμμάτων των στερεών αποβλήτων σε κεντρική μονάδα της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης ή σε μονάδες που θα χωροθετηθούν κατάλληλα.  Σε πρόσφατη συνάντηση των εμπλεκόμενων φορέων στη Θεσσαλονίκη, συμμετείχε ο πρόεδρος του «γιαννιώτικου» Φορέα Σπύρος Κωνσταντόπουλος.


EΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Πίσω στα Γιάννενα, το Δημαρχείο επισκέφθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του… Συλλόγου Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων με θέμα τις αλλαγές που έχουν επέλθει από τη λειτουργία της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στο Ελευθεροχώρι Δωδώνης. Ο Δήμος Αιγιάλειας αντιμετώπισε πρόσφατα πολύ σοβαρά προβλήματα στη διαχείριση των απορριμμάτων, με τα συσσωρευμένα επί μήνες σκουπίδια να καταλήγουν τελικά στη μονάδα επεξεργασίας στην Κοζάνη. Στη συνάντηση στη Δημαρχείο, συμμετείχαν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Πήχας, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Βασίλης Ζωγράφος αλλά και ο περιβαλλοντολόγος Γιάννης Παπαγιάννης εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back