ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΠΟΕ-ΟΤΑ: «Πώς γίνεται 18% ακριβότερα;»

Εικόνα του άρθρου ΠΟΕ-ΟΤΑ: «Πώς γίνεται 18% ακριβότερα;»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/04/2021, 15:30
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τη δημοτική αρχή Ιωαννίνων καταγγέλλει και το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στους ΟΤΑ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, για την προσπάθειά της να εκχωρήσει την αρμοδιότητα της αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιώτη όσον αφορά τις Δημοτικές Ενότητες Παμβώτιδας, Ανατολής, Μπιζανίου και Ανατολής.

Διαβάστε

Απορρίμματα: και ιδιώτης για τρία χρόνια

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ θέτει μεταξύ άλλων ένα κρίσιμο ερώτημα όσον αφορά τη μελέτη για τον διαγωνισμό των 2,7 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζοντας τα όσα είχαν παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο του 2019, όταν και η ανάλογη προσπάθεια της δημοτικής αρχής είχε πέσει στο κενό, η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρει ότι τότε είχε υπολογιστεί το κόστος αποκομιδής ανά τόνο στα 43,42 ευρώ (ένα κόστος που αμφισβητεί) ενώ τώρα υπολογίζεται στα 51,32 ευρώ. Επιπλέον, όπως προσθέτει, απαιτούνταν 6 οδηγοί και 12 εργάτες ενώ τώρα 4 οδηγοί και 8 εργάτες.

«Η δημοτική αρχή Ιωαννίνων οφείλει να απαντήσει στους Γιαννιώτες για ποιο λόγο μια υπηρεσία με 30% λιγότερο προσωπικό κοστολογείται 18% ακριβότερα μετά από 1,5 χρόνο» αναφέρεται χαρακτηριστικά, προσθέτοντας δε και την παράμετρο της επικείμενης λειτουργίας των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.

Κατηγορεί δε τη δημοτική αρχή ότι «προσπαθεί να πάρει… ‘το χρυσό βραβείο’ στην εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων» και ότι, παρά τη διαπίστωση των κενών θέσεων στις υπηρεσίες, δεν «ζήτησε ούτε μία θέση εργάτη καθαριότητας ή εσωτερικών χώρων στον προγραμματισμό προσλήψεων του 2020 όπως επίσης και στον προγραμματισμό προσλήψεων του 2021».

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ξεκαθαρίζει ότι θα συνεχίσει να στηρίζει κάθε αγωνιστική κινητοποίηση του Συλλόγου Εργαζομένων και ζητά να σταματήσει κάθε ιδιωτικοποίηση στις υπηρεσίες καθαριότητας των Ιωαννίνων και να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.


*Στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου του 2019

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back