ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Kingdom: Τα ζόμπι μιλάνε κορεάτικα

Εικόνα του άρθρου Kingdom: Τα ζόμπι μιλάνε κορεάτικα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/01/2019, 00:42
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Θέλετε μια σειρά όπου μιλάνε κάποια γλώσσα της Άπω Ανατολής και είναι ντυμένοι όλοι και όλες με εντυπωσιακές φορεσιές, ενώ ταυτόχρονα μπορούν να σπάσουν στο ξύλο ακόμα και τον αστυνομικό Χαϊτάουερ που λέει ο λόγος;

Ψάχνετε κάτι που να είναι μεν εναλλακτικό, αλλά να έχει και κοινότοπο θέμα, όπως πχ τα ζόμπι;

Αναζητάτε κάτι που θα σας κρατήσει την προσοχή με την απαραίτητη υπερβολή, χωρίς όμως να είναι και κουραστικό;

Τότε, Kingdom.

Πρόκειται για τη δεύτερη κορεάτικη παραγωγή του Netflix και το θέμα είναι… αιματηρό: ένα έθνος κινδυνεύει να γίνει ζόμπι λόγω μιας, τέλος πάντων, ατυχούς συνταγογράφησης, η οποία προήλθε από (τι άλλο;), το κυνήγι της εξουσίας.

Τη σειρά σκηνοθετεί ο δημιουργός του webcomic The Kingdom of the Gods, Κιμ Έουν Χεε. 

Όσο για την πλοκή, μην περιμένετε (πάρα) πολλές φάσεις τύπου «ο δάσκαλος του κουνγκ φου πατάει πάνω στο σπαθί μου και μου ρίχνει κλωτσιά στα μούτρα» όπως στο Kill Bill, αλλά ποιο gore και σπλάτερ πράγματα, συνοδευόμενα με παιχνίδια εξουσίας στην Κορέα του Μεσαίωνα.

Εντάξει μέχρι εδώ;

Τα ωραία αρχίζουν από τη στιγμή που οι νεκροζώντανοι δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του κόσμου. Οι ίντριγκες, η ταξική διαφορά (ναι, αυτή), η καμαρίλα και οι δολοπλοκίες της αυλής είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι από αυτό που κατατρύχει τον κόσμο και τον κοσμάκη.

Φυσικά, μέσα σε όλα αυτά υπάρχουν και οι «φωτισμένοι ευγενείς», σαν σε μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά πατέρα, που θα ταΐσουν τους φτωχούς και θα βάλουν μυαλό στους πλούσιους.

Όσο λοιπόν περιμένετε για την τελευταία σεζόν του Game of Thrones ή και το Nightflyers, καθώς ο Τζ. Μάρτιν δεν υπάρχει περίπτωση να βγάλει επόμενο βιβλίο της σειράς σύντομα, απασχοληθείτε με το Kingdom, που τέλειωσε την πρώτη σεζόν και πάει για τη δεύτερη.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back