Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 17-03-2021, 19:03
ΕΛΛΑΔΑ

Με επίταξη των ιδιωτών γιατρών, συγκεκριμένων ειδικοτήτων, αν δεν ανταποκριθούν στο αίτημα της κυβέρνησης να συνδράμουν του Εθνικό Σύστημα Υγείας, απείλησε ο αρμόδιος υπουργός Βασίλης Κικίλιας.

Το ΕΣΥ πιέζεται και ειδικά στην Αττική, αλλά και στην περιφέρεια που παρατηρείται διασπορά του ιού, είπε ο υπουργός, απευθύνοντας έκκληση σε ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν το ΕΣΥ και αν δεν ανταποκριθούν θα εισηγηθεί επίταξη συγκεκριμένων ειδικοτήτων. 

«Οι συμπολίτες μας σας χρειάζονται, η Ελλάδα σας χρειάζεται και έτσι περιμένουμε τις επόμενες 48 ώρες να κάνετε την προσφορά σας πράξη αλληλεγγύης. Σε διαφορετική περίπτωση κι αν τουλάχιστον 200 γιατροί δεν ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας, θα εισηγηθώ στον πρωθυπουργό την επίταξη υπηρεσιών γιατρών για την κάλυψη των αναγκών του ΕΣΥ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πανδημία ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι επιβεβαιώνεται σήμερα με τα 3.465 κρούσματα covid-19 ότι βρισκόμαστε στη δυσκολότερη καμπή εξέλιξης της νόσου και ο αριθμός κρουσμάτων πιστοποιεί την κατάσταση έκτακτου ανάγκης σχετικά με το ΕΣΥ. 

«Θα κάνουμε τα πάντα για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία», είπε ο υπουργός και ανακοίνωσε την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ λέγοντας χαρακτηριστικά όλη η Ελλάδα γίνεται ενιαία υγειονομική περιφέρεια και όπου χρειάζεται θα γίνονται διακομιδές σε όμορους νομούς και αεροδιακομιδές. 


Η κατάσταση στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
espa