πλαισιο πισω Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κέντρο Κοινότητας στον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων

Εικόνα του άρθρου Κέντρο Κοινότητας στον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/08/2024, 17:48
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κέντρο Κοινότητας θα αποκτήσει από τις αρχές του 2025 ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων. Η ίδρυση του κέντρου θα χρηματοδοτηθεί από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2021-2027».

Η χρηματοδότηση φτάνει στο ποσό των 245.000 ευρώ. Με το ποσό αυτό θα εξασφαλιστεί η λειτουργία του κέντρου μέχρι το τέλος του 2029.

«Το Κέντρο Κοινότητας θα υποστηρίξει τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων στην εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας και θα αποτελέσει ένα τοπικό σημείο αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου

Ωφελούμενοι θα είναι οι πολίτες που διαβιούν στον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων, και κατά προτεραιότητα άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας ή διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, παιδιά που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού, ηλικιωμένοι, ωφελούμενοι του Προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα», καθώς και νόμιμα διαμένοντες μετανάστες, αιτούντες/δικαιούχοι διεθνούς και προσωρινής προστασίας, άτομα με αναπηρία, Ρομά και γενικότερα ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

«Το Κέντρο Κοινότητας θα αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο σε αυτή την προσπάθειά μας και αναμένουμε τη στελέχωσή του για να αρχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του από το νέο έτος. Κανένας πολίτης δεν πρέπει να νιώθω μόνος. Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σε όσους έχουν την ανάγκη υποστήριξης με συγκεκριμένες δράσεις, που έχουν ορατά αποτελέσματα…» αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Νίκος Βαΐτσης.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3