Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Κέντρο επαφής» η Κακαβιά

Εικόνα του άρθρου «Κέντρο επαφής» η Κακαβιά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/01/2021, 18:40
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συμφωνία που καθιστά την Κακαβιά «Κέντρο Επαφής Αστυνομικής και Τελωνειακής Συνεργασίας Ελλάδας – Αλβανίας» υπέγραψαν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου και ο υφυπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας, αρμόδιος επί θεμάτων διαχείρισης συνόρων, Τζουλιάν Χοντάι.

Στην υπογραφή της Συμφωνίας παρέστη επίσης η υφυπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας, αρμόδια για θέματα καταπολέμησης εμπορίας ανθρώπων, Ρομίνα Κούκο.

Είναι το τρίτο Κέντρο Επαφής, μετά το διμερές με τη Βουλγαρία στον Προμαχώνα Σερρών και το τριμερές με τη Βουλγαρία και την Τουρκία, στο Καπιτάν Αντρέεβο.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι η συμφωνία «συμβάλλει αφενός στην επιβεβαίωση των καλών σχέσεων των δύο χωρών αφετέρου στην ενδυνάμωση της ήδη υφιστάμενης συνεργασίας μας, με στόχο την από κοινού εξεύρεση τρόπων για την αντιμετώπιση και καταπολέμηση των σύγχρονων προκλήσεων και απειλών ασφάλειας των χωρών μας».

Το κέντρο θα στελεχωθεί από αστυνομικό και τελωνειακό προσωπικό των δύο χωρών, που θα εργάζονται σε ενιαίο χώρο.

Κύριος σκοπός του κέντρου είναι η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των δύο αστυνομιών και η αναβάθμιση της συνεργασίας  «στον έλεγχο του διασυνοριακού οργανωμένου εγκλήματος και της παράνομης μετανάστευσης», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

«Η δημιουργία του Κοινού Κέντρου Επαφής στην Κακαβιά θα αποτελέσει ένα πρόσθετο εργαλείο για την αντιμετώπιση των διασυνοριακών ζητημάτων, που απασχολούν καθημερινά τις υπηρεσίες των χωρών μας» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Οικονόμου.

Στο περιθώριο της συνάντησης ο κ. Οικονόμου συναντήθηκε με το διευθυντή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Γιάννη Ντόντη, τη διευθύντρια Τελωνείου Κακαβιάς Παρασκευή Χήτα και το δήμαρχο Πωγωνίου Κώστα Καψάλη.  



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back