ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΚΕΘΕΑ: «Όλο και περισσότερα αιτήματα»

Εικόνα του άρθρου ΚΕΘΕΑ: «Όλο και περισσότερα αιτήματα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/06/2020, 19:43
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Η πρόληψη και η θεραπεία των εξαρτήσεων στηρίζονται στην επαφή, την επικοινωνία, τη σύνδεση πρόσωπο με πρόσωπο, τη σχέση, το μοίρασμα, την αποδοχή. Αντίθετα, πρακτικές και πολιτικές διαχωρισμού, αποκλεισμού, στιγματισμού, τιμωρίας και καταστολής τραυματίζουν την κοινωνική συνοχή και σπρώχνουν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από βοήθεια βαθύτερα στη χρήση και στο περιθώριο»: Το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων «Ήπειρος» στέλνει το δικό του μήνυμα με αφορμή την αυριανή παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών που έχει ως σύνθημα «Στάσου πλάι μου».

Λόγω των μέτρων που ισχύουν για τη μη μετάδοση του κορονοϊού, το ΚΕΘΕΑ –και συγκεκριμένα το προσωπικό του θεραπευτικού προγράμματος, ο Σύλλογος Οικογένειας, χορηγοί, δωρητές- έχει προσαρμόσει τις φετινές του εκδηλώσεις στα ισχύοντα δεδομένα. Υπενθυμίζεται ότι η καθιερωμένη ποδηλατοδρομία θα γίνει τελικά τη Δευτέρα 29 Ιουνίου, στις 18:30, με αφετηρία την Περιφέρεια Ηπείρου και τερματισμό τα παλιά σφαγεία.

Το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος, στην ανακοίνωσή του, αναφέρει επίσης ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια υπάρχει μια συνεχής αύξηση των αιτημάτων που ζητούν υπηρεσίες απεξάρτησης, συμβουλευτικής, θεραπείας, κοινωνικής επανένταξης σε νόμιμες και παράνομες εξαρτήσεις.

Όσον αφορά τις δράσεις του ΚΕΘΕΑ, αυτό δραστηριοποιείται πια και σε δράσεις πρόληψης, συμβουλευτικής σε κρατούμενους χρήστες στη φυλακή στο Σταυράκι, σε έφηβους αλλά και σε πρόσφυγες. Για το 2019 στις δράσεις πρόληψης συμμετείχαν 1350 άτομα. Στη συμβουλευτική κρατουμένων 52 άτομα και στους πρόσφυγες 19 άτομα και το σύνολο των υπηρεσιών για τους  εξαρτημένους και τους γονείς ανήλθε στα 735 άτομα.

«Το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος συνεχίζει επίσης να επενδύει στην ανάπτυξη δικτύων κοινωνικής υποστήριξης και δράσεων και θεσμικών συνεργασιών για τις ευάλωτες ομάδες» τονίζεται.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας

Για πληροφορίες: Γραμματεία 26510 77010

Για ραντεβού: Συμβουλευτικό Κέντρο 26510 64077, 64059

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back