Oikonomou pisoi
ΘΕΑΤΡΟ

Καζαντζάκης και Βιτγκενστάιν στο Καμπέρειο Θέατρο

Εικόνα του άρθρου Καζαντζάκης και Βιτγκενστάιν στο Καμπέρειο Θέατρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/02/2018, 13:24
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δυο παραστάσεις θα παίζονται τον Φεβρουάριο στη σκηνή του Καμπέρειο Θεάτρου: «Φτάσε όπου δεν μπορείς» και «Anacarbit-Ο Βιτγκενστάιν σε Αντίλογο».

Η παράσταση «Φτάσε όπου δεν μπορείς» ανεβαίνει από τη Νεανική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ κάθε Τετάρτη στις 20.00. Το έργο μεταφέρει τις ιδέες που πραγματεύεται ο Νίκος Καζαντζάκης. Βασικός άξονας της παράστασης είναι η αναζήτηση σχέσεων ανάμεσα στη ζωή και το έργο του αλλά και η αέναη αναζήτηση της ελευθερίας. Η παράσταση αποτελεί μια συμπαραγωγή του Δικτύου των ΔΗΠΕΘΕ της Εγνατίας Οδού και σε καλλιτεχνική διεύθυνση της Ελένης Δημοπούλου. Παίζουν: Σοφία Αντωνίου, Ηλίας Παπαδόπουλος, Θανάσης Ρέστας.

Τη θεατρική παράσταση «Anacarbit-Ο Βιτγκενστάιν σε Αντίλογο» την ανεβάζει η Πειραματική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. Το έργο είναι βασισμένο στα βιβλία του γιαννιώτη επιστήμονα και συγγραφέα Δημήτρη Βαρτζιώτη, «Σχόλια σε στοχασμούς του Ludwick Wittgenstein» και «Ανακρούσεις» που διερευνούν τη φύση των αποδεικτικών στοιχείων και της αλήθειας στο πλαίσιο των σύγχρονων ιδεών σχετικά με τις λέξεις, τα μαθηματικά και τη φυσική.

Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία της Όλγας Ζήση, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στις 21.00. Ερμηνεύουν: Γιάννης Θωμάς και Στέλιος Νίνης και οι χορεύτριες Λάουρα Τσιάτη και Στέλλα Ζυγούρα.

Τιμές εισιτηρίων και για τις δυο παραστάσεις: 10 ευρώ (κανονικό), 7 ευρώ (μειωμένο: ΑμεΑ, άνω των 65, φοιτητές), δωρεάν οι άνεργοι.

Πληροφορίες-κρατήσεις: 26510-25670 και στα γραφεία του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων (Αρχοντικό Πυρσινέλλα-Παπάζογλου 5).


* Η κεντρική φωτογραφία είναι από την παράσταση «Φτάσε όπου δεν μπορείς»

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back