ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Καχριμάνης κατά «αποτυχημένων γυρολόγων της πολιτικής»

Εικόνα του άρθρου Καχριμάνης κατά «αποτυχημένων γυρολόγων της πολιτικής»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/09/2018, 17:13
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μετά την παρέμβαση της ΝΔ για τα «10» μέλη της που συμμετέχουν στην προεκλογική κίνηση του Σπ. Ριζόπουλου, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης όχι μόνο άνοιξε τα χαρτιά του αλλά εκτόξευσε και τα πυρά του.

Καταρχάς, ξεκαθάρισε προς πάσα κατεύθυνση (και προφανώς προς όσους είχαν κάποια... αμφιβολία) ότι θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές. Μάλιστα, αυτή τη φορά έθεσε ένα διαφορετικό διακύβευμα, όπως και έναν διαφορετικό στόχο. «Δεν θα ήμουν εκ νέου υποψήφιος αν δεν υπήρχε ο κίνδυνος πισωγυρίσματος. Η Ήπειρος δεν μπορεί να αποτελέσει πειραματόζωο στα χέρια αποτυχημένων γυρολόγων της πολιτικής και προσώπων με σκοτεινή διαδρομή από τα υπόγεια κάποιων γραφείων μέχρι το κράτος του Παναμά (σ.σ. φωτογραφίζοντας τον επικοινωνιολόγο Σπ. Ριζόπουλο και πρώην δημάρχους, κυρίως στον Σάκη Βλέτσα). Δεν έχουν τα εχέγγυα να είναι υποψήφιοι ούτε καν στην τελευταία κοινότητα της Ηπείρου» υπογράμμισε. Όσο για τον εκλογικό του στόχο, ανέφερε ότι «αυτή τη φορά θέλουμε μεγαλύτερο ποσοστό», επικαλούμενος τις παρεμβάσεις και τα έργα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα.

Σε μια προεκλογικού τύπου συνέντευξη Τύπου, ο κ. Καχριμάνης υποστήριξε ότι η περιφερειακή αρχή Ηπείρου έκανε πολλά πράγματα, και αρκετά από αυτά πρωτοπόρα: από τη διαχείριση των απορριμμάτων, την ομαλή εξέλιξη του ΕΣΠΑ και την κατασκευή βιολογικών καθαρισμών στα παράλια μέχρι την αύξηση της τουριστικής κίνησης, την πολιτιστική διαδρομή στα αρχαία θέατρα και τις παρεμβάσεις στον πρωτογενή τομέα. «Είμαστε πρωτοπόροι σε όλα και είμαστε περήφανοι για το έργο που έχει επιτελεστεί από το ‘σύστημα Καχριμάνη’ όπως το λοιδωρούν ορισμένοι» είπε. Για κρίσιμα θέματα, όπως είναι η ανεργία η οποία παραμένει μεγάλη, ο περιφερειάρχης παρέπεμψε «στις πολιτικές που εφαρμόζονται σε κεντρικό επίπεδο διαχρονικά και οι οποίες επηρεάζουν τον βαθμό της ανάπτυξης και στην περιοχή μας». Πρόσθεσε δε ότι «η Ήπειρος δεν είναι τελευταία ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Ευρώπη. Είναι η πρώτη περιφέρεια σε ρυθμούς ανάπτυξης». Κατά την τοποθέτησή του, ο περιφερειάρχης υπογράμμισε ιδιαίτερα «τα συμφέροντα με τα οποία τα έβαλε» όπως με «το καρτέλ γάλακτος» για το οποίο έχει μιλήσει ουκ ολίγες φορές και το κύκλωμα με τις κλεμμένες εικόνες.

«Αυτό το έργο θα το υπερασπιστούμε» τόνισε και μίλησε για «ορισμένους που αναζητούν ρόλους μέσα από τη λασπολογία, τη συκοφάντηση, την εξύβριση και την προσβολή προσώπων». Ο κ. Καχριμάνης ξεκαθάρισε ότι στις εσωκομματικές διαδικασίες που «τρέχουν» αυτή την περίοδο υπό τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη, ότι ούτε ο ίδιος ούτε και η παράταξή του έχουν καμία σχέση. Στάθηκε  ιδιαίτερα σε ένα πρόσωπο από τα «10», το οποίο «έχοντας αποτυχημένη αυτοδιοικητική πορεία, λασπολογεί και συκοφαντεί συστηματικά και σύντομα θα δώσει λόγο στη Δικαιοσύνη». Εκτίμησε δε ότι το πρόσωπο αυτό έχει παρασύρει και τους υπόλοιπους σε «απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και συμπεριφορές». Σε αυτό το σημείο ο περιφερειάρχης καταφέρθηκε εναντίον συγκεκριμένων διαδικτυακών μέσων, δύο blogs, –του epirusin και του zitsagate-, τα οποία είναι ανώνυμα.

Στα της παράταξής του, ο κ. Καχριμάνης μίλησε για μια «παράταξη ανοιχτών οριζόντων προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις που δρα ανεξάρτητη. Η όποια στήριξη ανακοινώνεται, είναι καλοδεχούμενη. Και ευχαριστώ τη ΝΔ που έσπευσε πρώτη να με στηρίξει», προσθέτοντας ότι δεν ζήτησε ο ίδιος τη στήριξη. Σε ερώτηση του «Τύπου Ιωαννίνων» κατά πόσο η όλη εσωκομματική κόντρα «χρωματίζει» έντονα την υποψηφιότητά του, ο κ. Καχριμάνης ανέφερε ότι «οι πράξεις μου αποδεικνύουν αν είμαι κομματόσκυλο ή αν δρω ως περιφερειάρχης όλων».

Όσο για το timing της προεκλογικής του αυτής παρέμβασης, ο κ. Καχριμάνης επισήμανε ότι «αυτές τις ημέρες παρουσίασαν κάποιοι ότι η ΝΔ αντιμάχεται τον Καχριμάνη. Κι όλα αυτά την ώρα που ο πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης με καλούσε στη Σαμαρίνα για τον πρωτογενή τομέα»…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back