Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η ΝΔ, ο Καχριμάνης και… οι άλλοι

Εικόνα του άρθρου Η ΝΔ, ο Καχριμάνης και… οι άλλοι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/09/2018, 02:48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με τον πιο σαφή τρόπο, η Νέα Δημοκρατία ξεκαθαρίζει ότι στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στηρίζει τον Αλέκο Καχριμάνη για την Περιφέρεια Ηπείρου. Η «γαλάζια» στήριξη στον κ. Καχριμάνη υπογραμμίζεται για μια ακόμη φορά με αφορμή τα τεκταινόμενα των τελευταίων ημερών γύρω από την προετοιμασία της υποψηφιότητας του επικοινωνιολόγου Σπύρου Ριζόπουλου.

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης αποφάσισε να παραπέμψει στην κεντρική επιτροπή δεοντολογίας 10 μέλη του κόμματος που συμμετέχουν στην οργανωτική επιτροπή προεκλογικού αγώνα του κ. Ριζόπουλου, για άσκηση πειθαρχικού ελέγχου. Παράλληλα, με την ίδια απόφαση γίνεται αναστολή των αξιωμάτων που κατέχουν τα μέλη αυτά στη ΝΔ μέχρι την έκδοση της σχετικής απόφασης από την επιτροπή δεοντολογίας. Πρόκειται για τον Σάκη Βλέτσα, τη Μαρίνα Καλιαμούρη, την Πηνελόπη Κοτζαμάνη, τη Στασινή Ράρρα, τον Στάθη Νάνο, τον Δημήτρη Δήμο, τον Γιώργο Μότσιο, τον Δονάτο Σοφία, τον Όμηρο Τσάπαλο και τον Κώστα Παπαζιώζο. Όλοι τους είχαν κληθεί στα κεντρικά γραφεία του κόμματος για ακρόαση χτες το απόγευμα. Δεν εμφανίστηκε κανείς. Οι εννιά από τους δέκα απέστειλαν επιστολή, ενώ ο πρώην βουλευτής Άρτας της ΝΔ κ. Παπασιώζος όχι.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του κ. Αυγενάκη, και οι 10 «κάνουν χρήση της κομματικής τους ιδιότητας και στηρίζουν άλλες επιλογές από την επίσημη θέση της ΝΔ. Βεβαίως, αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα των μελών μας να επιλέξουν και να στηρίξουν τον υποψήφιο που κρίνουν. Όμως, είναι σαφές ότι δεν μπορούν να κάνουν χρήση της κομματικής τους ιδιότητας παραπλανώντας συνειδητά τους πολίτες και, κυρίως, τα μέλη της παράταξής μας. Μάλιστα, τα παραπάνω στελέχη, ακόμη κι αν δεν γνώριζαν, ουδέποτε ζήτησαν ενημέρωση από τα θεσμικά όργανα του κόμματος». Όσον αφορά τα περί «επίσημης θέσης της ΝΔ», ο κ. Αυγενάκης αναφέρεται στη θετική αξιολόγηση του έργου του κ. Καχριμάνη και στην απόφαση της ΝΔ να στηρίξει εκ νέου την υποψηφιότητα του περιφερειάρχη. Υπενθυμίζει δε τόσο πρόσφατες δηλώσεις του ιδίου όσο και δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου Μαρίας Σπυράκη πριν από λίγους μήνες για τη στήριξη του κόμματος στο πρόσωπο του σημερινού περιφερειάρχη.

Στην ανακοίνωση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ δεν γίνεται καμία αναφορά στο όνομα του επικοινωνιολόγου κ. Ριζόπουλου.

«Είναι σαφές ότι το Εγώ δεν μπορεί να προηγηθεί του Εμείς! Για εμάς η Αυτοδιοίκηση είναι θεσμικός εταίρος, συνομιλητής και συνεργάτης. Όπως, επανειλημμένως, έχει δηλώσει ο πρόεδρός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στόχος μας είναι η διακυβέρνηση της ΝΔ να συμβολίζει μια νέα εποχή ενίσχυσης της Αυτοδιοίκησης και άριστης συνεργασίας ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δύο αυτοδιοικητικούς βαθμούς» είναι η επίσημη δήλωση του κ. Αυγενάκη.

Η ΝΔ προσπαθεί λοιπόν να κλείσει οριστικά τον δρόμο σε όσους κινούνται… εναντίον κ. Καχριμάνη, η υποψηφιότητα του οποίου, μέσα από την όλη ιστορία, γίνεται έντονα «γαλάζια» (όπως ήταν πάντα εξάλλου). 


«ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΛΕΥΤΕΡΗ»

Η… άλλη πλευρά δεν άφησε πάντως αναπάντητη την ανακοίνωση του κ. Αυγενάκη. Ο Σάκης Βλέτσας ήταν αυτός που εξουσιοδοτήθηκε εκ μέρους των «8» (με την επισήμανση ότι ο κ. Παπασιώζος και ο κ. Τσάπαλος θα ενεργήσουν αρμοδίως) να στείλει απάντηση-επιστολή στον γραμματέα. Η επιστολή αυτή, η οποία δημοσιοποιήθηκε στον Τύπο, ξεκινά με την προσφώνηση «γραμματέα Λευτέρη». Ο «γραμματέας Λευτέρης» κατηγορείται από τους «8» ότι συμπεριφέρεται ως «πολιτικός δουλέμπορος». Επιπλέον γίνεται λόγος για «κομματικό δικαστήριο». Καταρχάς, οι «8» αναφέρουν ότι ο κ. Αυγενάκης ανακοίνωσε την απόφασή του για παραπομπή των «10» στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος, χωρίς να έχει προηγηθεί ενημέρωση των ίδιων προηγουμένως.

Επί του θέματος, ο κ.  Βλέτσας επαναφέρει το επιχείρημα ότι «άλλα λέει ο πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης», παραπέμποντας σε δήλωσή του πριν από λίγες ημέρες στην εφημερίδα «Τα Νέα». Εκεί ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει ότι «οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να αποφασίζουν οι ίδιες για την τύχη τους και όχι να επιβάλλουν τα κόμματα τους εκλεκτούς τους». Σε αυτό το σημείο, ο κ. Βλέτσας και οι υπόλοιποι σημειώνουν ότι το κόμμα επιβάλλει στην Περιφέρεια Ηπείρου «εκλεκτό», δηλαδή τον Αλέκο Καχριμάνη. «Συμπεριφέρεστε ως ‘πολιτικός δουλέμπορος’, αφαιρώντας το δημοκρατικό δικαίωμα της επιλογής και δημιουργώντας την αίσθηση ότι τα μέλη και οι ψηφοφόροι της ΝΔ ανήκουν σε ένα σύστημα ‘πολιτικού ραγιαδισμού’, κάνοντας το ίδιο λάθος που επί σειρά ετών κάνει ο ίδιος ο νυν περιφερειάρχης» υπογραμμίζουν.


*Στη φωτογραφία ο κ. Αυγενάκης με τον κ. Καχριμάνη στη Σαμαρίνα, κατά την προ ολίγων ημερών περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο νομό Γρεβενών

ΣΧΟΛΙΑ
Konstantinos-Odysseys G.Patsis
Τελικά τι ισχύει; Θα δώσει χρίσμα η ΝΔ σε αυτοδιοικητικούς ή όχι; Γιατί στον Καχριμάνη που, σε τόσες και τόσες αναμετρήσεις σνόμπαρε την ΝΔ παριστάνοντας τον αδέσμευτο και ανεξάρτητο υποψήφιο παίζοντας παιγνίδια σε βάρος άλλων επιλογών της ΝΔ (υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων Γκόντας) στηρίζοντας την υποψηφιότητα πασόκων; Νομιμοποιείται ο αποστάτης προδότης Αυγενάκης, ακόλουθος της Ντόρας στην ΔΗΣΥ, να κρίνει την στάση γνήσιων ΝΔκρατών που ποτέ δεν απομακρύνθηκαν από την ΝΔ; Οδυσσεύς Πάτσης
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back