Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια συνέντευξη για... τον κ. Καχριμάνη

Εικόνα του άρθρου Μια συνέντευξη για... τον κ. Καχριμάνη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/10/2018, 18:22
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την πρώτη του επίσημη εμφάνιση ως υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου έκανε ο Σπύρος Ριζόπουλος, με δηλώσεις αρκούντως επιθετικές προς τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη και μπόλικες… επικοινωνιακές αντιγραφές από το πολιτικό παρελθόν: όνομα παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» που παραπέμπει στην προηγούμενη (2010) παράταξη του Γιώργου Ζάψα, υπότιτλος «Περήφανοι Ξανά» που παραπέμπει στο κόμμα του Θάνου Τζήμερου και σήμα που μοιάζει αρκετά με αντίστοιχο αυτοδιοικητικής υποψηφιότητας του Νίκου Ζαρμπαλά, παλιότερα.

Ο κ. Ριζόπουλος, στο πολιτικό περιεχόμενο της υποψηφιότητας, δεν είπε κάτι καινούργιο. Η πρόταση της «περιφερειακότητας» είναι πλέον τουλάχιστον δεκαετής, ως τίτλος. Ως επιμέρους προτάσεις, θα πρέπει να αναλύσει το πρόγραμμά του για να γίνει αντιληπτός ο στόχος που βάζει. Η δε «υπεριδεολογικότητα» είναι ένας όρος που ο κ. Ριζόπουλος και το επιτελείο του κατασκεύασαν, καθότι ούτε ως λέξη υφίσταται, ούτε ακριβώς όμως ως πολιτικός ή φιλοσοφικός όρος. Απλά, με αυτό τον τρόπο θέλει να υπογραμμίσει την «υπερκομματική» του υποψηφιότητα, που στην πραγματικότητα, είναι μια υποψηφιότητα κυρίως δυσαρεστημένων με τον κ. Καχριμάνη στελεχών της ΝΔ.

Ο ίδιος άλλωστε το ξεκαθάρισε, λέγοντας ότι είναι κεντροδεξιός. «Όσο οπαδός του υπεριδεολογικού είμαι, άλλο τόσο εχθρός του απολιτίκ είμαι» πρόσθεσε, βάζοντας με έναν εύσχημο τρόπο την ιδεολογική του ταύτιση σε αντιπαράθεση με τη… στροφή του κ. Καχριμάνη στην κομματική υποστήριξη. Ο νυν περιφερειάρχης από την άλλη, έχει επανειλημμένα στο παρελθόν αρνηθεί τις (επίσημες) στηρίξεις, όχι όμως και τώρα, που ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε καθαρό πριν από λίγες μέρες ότι ο κ. Καχριμάνης είναι η επιλογή της ΝΔ στην Ήπειρο.

Ο κ. Ριζόπουλος, μετά τις προσπάθειες «επεξήγησης» και ερμηνείας των δηλώσεων του κ. Μητσοτάκη, πέρασε στην αντεπίθεση, ρίχνοντας ανάθεμα σε οποιαδήποτε κομματική στήριξη και μιλώντας ως… αυριανός περιφερειάρχης. Μάλιστα, επιχείρησε και μια… προοικονομία, λέγοντας ότι «αν ο κ. Καχριμάνης αποχωρήσει από την προεκλογική περίοδο»,  θα συζητήσει για στήριξη με τη ΝΔ, όπως με όλα τα κόμματα, αλλά σε προγραμματικό πλαίσιο.

Η συνέντευξη Τύπου στα νέα γραφεία της παράταξης είχε κάμποση καθυστέρηση,. Επίσης, ο κ. Ριζόπουλος ήταν ενίοτε παρεμβατικός προς (τους επαγγελματίες ) δημοσιογράφους, διακόπτοντας τις ερωτήσεις τους. Δεν απέφυγε τις παλινδρομήσεις σε σχέση με τον υπότιτλο της παράταξης, διευκρινίζοντας ότι «οι Ηπειρώτες είναι περήφανοι» και τώρα, ενώ επίσης είπε ότι «είμαστε εδώ ώστε η δύναμη των επιχειρημάτων να υπερβεί την παλαιά αντίληψη ότι ο ισχυρός είναι ο αλαζόνας, ο αυτάρεσκος», λίγο πριν τονίσει ότι «στόχος είναι να είμαι πρώτος, από τον πρώτο γύρο, αυτοδύναμος».

Ακόμα, παρότι αρνήθηκε την κομματική στήριξη λέγοντας «δεν παρέδωσα την πολιτική μου ταυτότητα σε κανένα κόμμα και σε κανένα αρχηγό», είπε ότι ουσιαστικά η… συνεπής ΝΔ είναι στην παράταξή του:  «Εμείς είμαστε οι σταθεροί της παρέας» τόνισε σε μια αποστροφή του λόγου του.

Εν ολίγοις, ο κ. Ριζόπουλος έκανε την πρώτη του εμφάνιση προσπαθώντας να τοποθετήσει την υποψηφιότητά του με… όλους πλην του κ. Καχριμάνη, οριοθετώντας, σε αυτό το σημείο, μια βασικά προσωπική και λιγότερο εκλογική-πολιτική διαφορά.

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back