Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Το κατήργησαν για να το επανιδρύσουν

Εικόνα του άρθρου Το κατήργησαν για να το επανιδρύσουν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/01/2020, 14:33
ΕΛΛΑΔΑ

Ένα υπουργείο που κατάργησε, επανιδρύει η κυβέρνηση, το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου με υπουργό τον βουλευτή Χίου και μέχρι σήμερα υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότη Μηταράκη.

Τις μέχρι σήμερα αρμοδιότητές του αναλαμβάνει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης.

Αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου τοποθετείται ο βουλευτής B1 Βόρειου Τομέα Αθηνών και μέχρι σήμερα αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Η ορκωμοσία του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου και του αναπληρωτή υπουργού θα πραγματοποιηθεί εντός της ημέρας στο Προεδρικό Μέγαρο.


Το σχόλιο Τσίπρα

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σχολίασε την ίδρυση υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

«Τα συγχαρητήριά μου στον κ. Μητσοτάκη που του πήρε τελικά μόνο έξι μήνες και εφτά μέρες για να καταλάβει το μπάχαλο που δημιούργησε στο προσφυγικό», αναφέρει ο κ. Τσίπρας. «Και πόσο γκάφα ολκής ήταν η απόφασή του να καταργήσει το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στη χώρα με τις μεγαλύτερες ροές προσφύγων και μεταναστών σε όλη την Ευρώπη», προσθέτει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back