Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

«Ήρθε σε μένα με μπράβους»

Εικόνα του άρθρου «Ήρθε σε μένα με μπράβους»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/04/2021, 12:12
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Γιάννης Βρούτσης δεν ήταν ούτε κανένας «φιλεργατικός υπουργός», ως υπουργός Εργασίας, ούτε καν όμως κάποιος από αυτούς που θα μπορούσαν να θεωρηθούν «αποτυχημένοι», με τα κυβερνητικά πάντα δεδομένα.

Έτσι και αλλιώς η κυβέρνηση δεν κινείται με βάση κάποιο επιτελικό σχήμα, παρά τις μόνιμες περί του αντιθέτου δηλώσεις και διακηρύξεις της, αλλά κυβερνάει με άλλο μοντέλο: Αυτό του απόλυτου ελέγχου και της μεγαλύτερης δυνατής συγκέντρωσης προσώπων ώστε να ικανοποιούνται όλες οι τάσεις, οι συμμαχίες, οι εσωκομματικές ομάδες και να εξασφαλίζεται η ώσμωση της εξουσίας που θα εξαφανίζει τις αντίρροπες δυνάμεις.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επιβεβαιώσει τα παραπάνω, αρνούμενος να εξοβελίσει ακόμα και υπουργούς που του κοστίζουν σε προσωπική φθορά, κάτι που ο ίδιος προσπαθεί με κάθε τρόπο, συχνά όχι επιτυχημένο, να αποφύγει. Υπουργοί που παρήγγειλαν μάσκες-κουκούλες για μικρά παιδιά, υπουργοί που εκτίθενται μια φορά το μήνα τουλάχιστον απολαμβάνοντας προνόμια που δεν ισχύουν για τον «απλό κόσμο», υπουργοί που χρεώνονται σοβαρότερα λάθη και παραλείψεις, αλλά όχι τόσο δημοφιλή επικοινωνιακά, παραμένουν στις θέσεις τους και πανίσχυροι. Ο έτερος υπουργός που άλλαξε, ο κ. Θεοδωρικάκος, έχει άλλη αποστολή, έτσι και αλλιώς.

Ο κ. Βρούτσης έγινε ο πρώτος και μοναδικός μέχρι στιγμής που χρεώθηκε κάτι, όχι τόσο προφανές τον καιρό της υποβάθμισής του σε κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Μόλις χτες, ο κ. Βρούτσης έγινε ο πρώτος κυβερνητικός που έκανε… «αντικυβερνητική δήλωση», σε μέσο μάλιστα που είναι «κόκκινο πανί» για την κυβέρνηση, στο Documento, λόγω της σχέσης της ιδιοκτησίας του με τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζεται ότι το Documento αποκλείστηκε εντελώς από τη διαβόητη «λίστα Πέτσα», την πιο απροκάλυπτη και εξόφθαλμη απόπειρα ελέγχου των ελληνικών ΜΜΕ στη νεότερη ιστορία τους.

 Ο κ. Βρούτσης λοιπόν έκανε δηλώσεις στις οποίες καταγγέλλει εμμέσως πως ένας μάνατζερ, τηλεπερσόνα, επιχειρηματίας και λίαν προσφάτως εκδότης φιλοκυβερνητικής εφημερίδας, «ήρθε σε μένα με μπράβους, φώναζε με θράσος, απειλούσε, κλωτσούσε πόρτες, ζητούσε να πληρωθεί το μήνα που έχασε».  

Ο άνθρωπος που άνοιξε δημόσια πόλεμο κατά του κ. Βρούτση, είναι ο Μ. Φουρθιώτης που είναι αυτές τις μέρες στην επικαιρότητα, λόγω της αποκάλυψης ότι του παρέχονταν αστυνομική προστασία σε 24ωρη βάση. Ο λόγος ήταν ότι μέσω του προγράμματος ΣΥΝ-Εργασία, ο κ. Φουρθιώτης φέρεται να έπαιρνε υψηλότατους μισθούς, εκμεταλλευόμενος την «τρύπα» του προγράμματος. Το υπουργείο έβαλε πλαφόν στη μισθοδοσία τα 6.500 ευρώ, προκειμένου να περιορίσει καταχρηστικές συμπεριφορές. Στη συνέχεια, ο κ. Φουρθιώτης φέρεται να στοχοποίησε τον υπουργό από τις τηλεοπτικές εκπομπές και την εφημερίδα που εκδίδει. Ο κ. Βρούτσης αντικαταστάθηκε στις 5 Ιανουαρίου 2021, 13 μόλις μέρες μετά τη δημοσίευση του ΦΕΚ με το νόμο που όριζε το πλαφόν.

 Το περιστατικό δημιούργησε σοβαρό κυβερνητικό θέμα, με τις καταγγελίες για ιδιότυπη «ασυλία» του κ. Φουρθιώτη από κυβερνητικούς παράγοντες, να πληθαίνουν.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back